Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.09.12 13:58

AE-Rådet: Lad kommunerne bygge

AE-Rådet: Lad kommunerne bygge

Foto: Colourbox.com

Fjern kommunernes anlægsloft. Så klar er beskeden fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til regeringen.

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen dikterer, at anlægsudgifterne maksimalt må være på 15,5 milliarder i 2013. Det er ca. 2,5 mia. kroner mindre, end kommunerne har meldt ind, de har projekter og penge til.

Se også

Samtidig forventer AE-Rådet en vækst i det offentlige forbrug på 0,3 procent for hele 2012, mens regeringens egne prognoser viser en vækst på 1,5 procent. Det er en forskel på 1,2 procent, og det er ikke realistisk at billedet ændrer sig i årets sidste måneder:

”Hvis vi skal op og ramme budgettet for 2012, kræver det urealistisk høje vækstrater i resten af året, og det er der altså ikke noget, der tyder på,” siger chefanalytiker i AE-Rådet, Frederik I. Petersen, til Licitationen

Giv kommunerne lov
Hvis det offentlige forbrug ikke kommer op på et højere niveau, mener Frederik I. Pedersen, at der er en risiko for, at beskæftigelsen og væksten kommer til at lide under den lave offentlige efterspørgsel. AE-Rådet mener, der skal flere offentlige investeringer til for at opveje den triste udsigt.

Se også

Problemet kunne fx løses ved at give kommunerne lov til at bruge de ekstra milliarder på anlæg:   

”Hvis det offentlige forbrug fortsat hænger i bremsen, og det er der meget, der tyder på, så bør kommunerne have lov til at bruge penge på de grydeklare investeringer, som ellers vil blive udskudt på grund af anlægsloftet,” siger chefanalytiker i AE-Rådet, Frederik I. Petersen, til Licitationen.

Han mener, det vil fornuftigt at frigøre kommunerne for anlægsloftet, fordi man i forvejen prøver at sparke gang i forbruget gennem offentlige investeringer.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes