Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

30.07.12 10:58

60.537 unge sætter rekord

60.537 unge sætter rekord
Rekord mange unge får i dag at vide, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse. De fleste har valgt med hjertet, men der er også skævet til ledighedsstatistikkerne.

Fem procent flere end i 2011 er blevet optaget på en professionshøjskole, hvor det stadig er uddannelserne til pædagog, lærer og sygeplejerske, der er de mest populære. Optaget på erhvervsakademierne og universiteterne er steget med henholdsvis syv og seks procent, viser Uddannelsesministeriets op-gørelse.

Se også

Dermed har den rekordstore søgning til de videregående uddannelser i 2012 også manifesteret sig i et rekordstort optag.

”Regeringen har varslet et ambitiøst uddannelsesløft, der skal føre til, at 60 procent af en ungdomsårgang skal have en videregående uddannelse i 2020, og dagens rekordstore optag er naturligvis utrolig glædeligt. Dels fordi uddannelse er den bedste vej til viden, muligheder og beskæftigelse for de unge, men også fordi de veluddannede unge mennesker vil kunne yde et væsentligt bidrag til at sikre vores vækst, velstand og velfærd fremover,” siger uddannelsesminister Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Søger mod jobbene
Til trods for at flere har søgt, er antallet af ansøgere, der er blevet afvist, faldet med fire procent siden sidste år, blandt andet fordi ansøgerne har søgt bredere både geografisk og fagligt.

Se også

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten tyder optaget på, at de unge har skævet til ledighedsstatistikken, inden de har lagt ansøgningen i postkassen. Fx er stigningen størst på bl.a. de tekniske uddannelser og ingeniørstudier, hvor der er lav ledighed og ligefrem udsigt til mangel på arbejdskraft.

Morten Østergaard roser i Morgenavisen Jyllands-Posten de unge for at søge mere spredt end tidligere og for at søge de erhvervsrettede uddannelser:

”Dette viser, at de unge lytter meget mere til de politiske signaler, end de har ry for. Og så viser det også, at uddannelserne tør øge optaget, fordi regeringen har sagt, at vi vil finde flere penge til uddannelse i fremtiden.”

Se også

Unge bekymrede for jobmuligheder
TNS Gallup har lavet en måling for Berlingske, der viser, at over halvdelen af de adspurgte unge mellem 16 og 22 år– 54 procent – er bekymrede for, om de kan få job, når de er færdige med deres studier.

Samtidig svarer hele 91 procent dog, at interessen for faget har størst betydning for deres valg af uddannelse. Resten svarer enten lav arbejdsløshed inden for faget, tilfældigheder, familiens forventninger eller ved ikke.

53 procent af de unge svarer nej til, at arbejdsløshedsprocenten har betydning for deres valg. 20 procent af de unge kender arbejdsløshedsprocenten inden for det fag, de studerer eller vil studere.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes