Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

16.07.12 12:58

58 kommuner får energirigtige computere

58 kommuner får energirigtige computere
Kommunerne bliver fremover både mere klimavenlige og får besparelser, når nye mere energibesparende computere løbende anskaffes i de kommende tre år.

Når kommunale skoler, institutioner og rådhuse næste gang skal have nye computere, bliver kommunen mere grøn og klimavenlig. Computerne bliver nemlig mere energirigtige.

Det står klart efter, at Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) har indgået to nye forpligtende indkøbsaftaler med it-leverandører. SKI har ikke udelukkende set på anskaffelsesprisen af computerne i de forskellige tilbud. De har i stedet valgt også at indregne mulige elbesparelser som følge af computerens strømforbrug.

”Ved at inddrage omkostningerne til el-forbrug i computernes levetid, sikrer vi samlet set de laveste omkostninger. Det lever op til de ønsker, som kommunerne har, både når det gælder økonomi og klimahensyn," siger Signe Lynggaard Madsen, adm. direktør i SKI og fortsætter:

”Den klimavenlige energibesparelse kan lægges oven i, at det også er en god prismæssig aftale. Selv om der er tale om meget høje kvalitetskrav, er aftalen konkurrencedygtig med andre store indkøbsaftaler i landet”.

Se også

Ekspert: Godt for grøn innovation
En af landets eksperter inden for energirådgivning har også fulgt udbuddets grønne linje med interesse:

”Når man køber en computer, køber man også en elregning i hele levetiden. Derfor anbefaler vi altid ved udbud at kigge på totalprisen, som er prisen for at købe og bruge computeren i hele levetiden. Jeg vil godt rose SKI og kommunerne for at bruge totalprisen i dette udbud, så de er sikre på at få de billigste computere, der opfylder de tekniske krav. Samtidig er det godt for miljøet, og det stimulerer udviklingen af energieffektive produkter,” siger partner Jan Viegand, Viegand & Maagøe, der har mangeårig erfaring som konsulent inden for energibesparelser.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes