Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 10:44

14 kommuner kan hæve skatten

14 kommuner kan hæve skatten
14 af de 22 kommuner, der har søgt om at hæve skatten til næste år, har fået grønt lys fra ministeriet. Fem kommuner kan sætte skatten ned.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har givet 14 kommuner lov til at hæve skatten for sammenlagt 250 millioner kroner.

Se også

Samtidig har ministeriet givet fem kommuner besked om, at de kan få tilskud til at sænke skatten næste år for samlet 200 millioner kroner.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) siger, at det er godt at se, at det efter en årrække, hvor nogle kommuner satte skatten op, nu også er eksempler på kommuner, der arbejder for at sætte skatten ned.

”Det er nødvendigt, hvis vi skal skabe rum til, at de kommuner, der har brug for at hæve skatten, også kan gøre det”, siger hun.

Se også

Hun tilføjer, at hun har tillid til, at kommunerne samlet formår at få den samlede skattekabale til at gå op, når kommunalbestyrelserne de kommende uger vedtager budgetterne for 2013.

Det er forudsat i økonomiaftalen for 2013 mellem regeringen og KL, at kommunernes samlede beskatningsniveau forbliver uændrede.

De berørte kommuner
De 14 kommuner, der kan hæve skatten i 2013: Albertslund, Lyngby-Taarbæk, Ishøj, Helsingør, Rudersdal, Halsnæs, Gribskov, Kerteminde, Struer, Syddjurs, Læsø, Mariagerfjord, Jammerbugt og Hjørring.

Se også

De otte kommuner, der har fået afslag på at hæve skatten:  Slagelse, Guldborgsund, Ærø, Aabenraa, Lemvig, Hedensted, Morsø og Frederikshavn.

De fem kommuner, der får tilskud til at sætte skatten ned i 2013: Furesø, Allerød, Frederikssund, Kalundborg og Vesthimmerland.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes