Indhold

Arkiv

Søg i denne oversigt

-
 • Kommunerne får nøglerolle i forenklet erhvervsfremmesystem

  24.05.18

  Pressemeddelelse

  Regeringen har torsdag indgået en aftale med Dansk Folkeparti om et nyt erhvervsfremmesystem, som tager afsæt i virksomhedernes behov og har kommunerne i en nøglerolle.

  Læs mere »

 • Styrket og forenklet erhvervsfremmeindsats

  23.05.18

  Pressemeddelelse

  Regeringen og KL har nået en forståelse af, hvordan en styrket og mere enkel erhvervsfremmeindsats med stærk kommunal forankring skal tilrettelægges.

  Læs mere »

 • Grundkapitalindskuddet skal fastholdes på 10 pct.

  22.05.18

  Når KL og regeringen mødes tirsdag eftermiddag til forhandlinger om kommunernes økonomi for 2019, vil KL’s forhandlerteam især fokusere på at sikre, at den andel af nybyggeri i den almene sektor, som kommunerne skal finansiere, ikke overstiger 10 pct. Alternativet er alt for stor usikkerhed i den kommunale økonomi.

  Læs mere »

 • Nu begynder udgiftspresset for alvor at kunne mærkes

  26.04.18

  Pressemeddelelse

  De kommunale regnskabstal for 2017 afspejler det massive pres, kommunerne oplever på udgifterne til kernevelfærden og et voksende behov for at kunne investere i renoveringer og nybyggeri. Økonomiaftalen for 2019 er nødt til at tage højde for det pres, siger KL-formand Jacob Bundsgaard.

  Læs mere »

 • Uholdbart sammenbrud i forhandlinger om udligningsreform

  17.04.18

  Pressemeddelelse

  ”Kommunerne har længe efterspurgt en løsning på nogle af de grundlæggende udfordringer, der skulle løses med en justering af udligningssystemet. Derfor er det uholdbart, at politiske uenigheder på Christiansborg nu resulterer i, at kommuner med grundlæggende økonomiske udfordringer må stå hen i det uvisse.”

  Læs mere »

 • "Arbejdsmarkedet bliver jo ikke overophedet af, at vi køber en mark"

  08.03.18

  KL-formand Martin Damm slog til lyd for, at kommunerne skal have lov at bygge og renovere mere, da han talte på KL's topmøde. Og så skosede han regeringen for ikke at levere de aftalte regelforenklinger.

  Læs mere »

 • Regeringen leverer ikke lovede regelforenklinger til kommunerne

  05.03.18

  En helt ny opgørelse viser, at regeringen har leveret under halvdelen af de regelforenklinger, som de lovede kommunerne sidste sommer. Det møder kritik i kommunerne, der påpeger, at de har brug for mindre bureaukrati, hvis de skal kunne drives så effektivt som muligt. Økonomi- og indenrigsministeren forsikrer, at ambitionerne er der, men at det tager lidt længere tid end forventet.

  Læs mere »

 • Løhde: Sammen hænger vi på den

  11.01.18

  Innovationsminister Sophie Løhde anerkender, at det er en stor opgave at komme i mål med en sammenhængsreform, der batter noget, men med et fælles ansvar, tror hun på det.

  Læs mere »

 • Kommuner samarbejder på livet løs

  11.01.18

  Kommunerne samarbejder i stort omfang med både hinanden, regioner, privat erhvervsliv og andre aktører. I gennemsnit har hver kommune 47 forskellige samarbejder. Det viser ny KL-undersøgelse om de samarbejdende kommuner.

  Læs mere »

 • Finansministeren vil kæmpe for kommunernes frihed

  11.01.18

  Kommunernes frihed og Christiansborgs tendens til at blande sig i den blev et gennemgående tema, da KL's formand Martin Damm og finansminister Kristian Jensen mødtes i debat på Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

  Læs mere »