Indhold

26.06.12 13:51

Kommuner sparer millioner på møbler

Kommuner sparer millioner på møbler
66 kommuner kan spare i alt knap 53 millioner kroner, når kommunale daginstitutioner, skoler og kommunekontorer køber nye kontormøbler over de næste fire år.

Det bliver nemt for de kommunale institutioner i 66 kommuner at opnå besparelser, når de køber kontormøbler de næste fire år. Kommunerne har forpligtet sig til at bruge to nye fælleskommunale indkøbsaftaler og har dermed sikret sig en indkøbsgevinst til den trængte økonomi på i alt knap 53 millioner kroner.

Se også

En analyse fra SKI viser, at de tilsluttede kommunerne kan spare 26 procent i forhold til markedsprisen ved at forpligte indkøbet. Der er i dag valgt én leverandør – danskejede Duba-B8 A/S - på de to aftaler, der dækker henholdsvis Østdanmark og Vestdanmark.

Leverandøren er valgt efter kriteriet ”laveste pris”, mens kvaliteten er sikret via mindstekrav.

Det smallere sortiment på aftalerne er fastlagt i tæt samarbejde med en række kommuner, der har været med til at stille krav til udbudsmaterialet. Samarbejdet har sikret aftaler, der med én leverandør er lette at benytte og samtidig imødekommer kommunernes indkøbsbehov.

SKI’s administrerende direktør, Signe Lynggaard Madsen noterer, at de tilsluttede kommuner repræsenterer knap 70 procent af befolkningsgrundlaget. Og hun er tilfreds med, at kommunerne nu kan købe nemt ind og samtidig høste indkøbsgevinster, når de skal erhverve nye kontormøbler.

”De kommunale brugere ønsker møbler af god pris og kvalitet. En række kommuner har derfor været med til at stille krav til udbudsmaterialet for at sikre at både pris og kvalitet passer kommunerne. De tilsluttede kommuner kan samtidig i alt spare knap 53 millioner kroner over de næste fire år,” siger Signe Lynggaard Madsen.

KL’s cheføkonom, Jan Olsen hæfter sig ved, at opbakningen til de forpligtende møbelaftaler flugter godt med økonomiaftalen for 2013 mellem KL og regeringen, der opfordrer kommunerne til at bakke op om de fælleskommunale forpligtende aftaler. 

”Det er glædeligt, at vi endnu engang har opnået rigtig gode priser med de forpligtende aftaler. Det bekræfter os i, at vi er slået ind på den rigtige vej,” siger Jan Olsen.

Aftalerne omfatter ”møbler til en arbejdsplads, hvor der udføres almindelige administrative rutiner”. Det kan fx være standardkontorstole, hæve/sænkeborde, lamper, mødeborde, -stole og reoler mv.

Ved at tilslutte sig de forpligtende aftaler slipper kommunerne samtidig for at bruge ressourcer på selv at gå i EU-udbud, da udbudspligten er håndteret.

Se også

Aftalerne ”50.31 Kontormøbler Øst” og ”50.32 Kontormøbler Vest” træder efter planen i kraft 16. juli 2012. Aftalerne er nu i stand still-perioden, der udløber 6. juli 2012.

For yderligere information kontakt:

Pressekonsulent i KL, Line Oxholm Thomsen, tlf.: 33 70 35 36, mail lnt@kl.dk
Kommunikationskonsulent i SKI, Tenna Nielsen, tlf.: 21 79 20 07, ten@ski.dk

Annonce

Annonce

Annonce