Indhold

29.06.17 09:14

Grønt lys til 28 nye frikommuneforsøg

Grønt lys til 28 nye frikommuneforsøg

Kommunerne får mulighed for at afprøve en række nye idéer som frikommuneforsøg.

Regeringen har netop sagt god for, at kommunerne helt eller delvist gennemfører 28 nye forsøg. KL er tilfreds med tilladelserne, men ærgerlig over, at der i første omgang ikke er givet tilladelse til forsøg med kommunernes samarbejde med frivillige.

Landets 8 frikommunenetværk kan snart give sig i kast med yderligere forsøg med nye måder at gribe de kommunale opgaver an på. Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) har helt eller delvist sagt god for 28 af de 38 forsøg, som frikommunerne havde søgt om lov til at gennemføre. Derudover erklærer ministeren sig positivt stemt over for yderligere 4 forsøg, som dog skal undersøges lidt nærmere sammen med frikommunerne, før de får grønt lys.

Hvis Folketinget tilslutter sig regeringens anbefaling, kan de nye forsøg sættes i gang fra årsskiftet. De omfatter blandt andet samarbejde om akut sygepleje, færre krav om lægeattester for nogle ledige og nye muligheder for midlertidige boliger til unge hjemløse.

I KL glæder formand Martin Damm sig over de 28 nye forsøg. De supplerer de 18 frikommuneforsøg, som Folketinget allerede har nikket til, og som kan føres ud i livet fra på lørdag, den 1. juli.

"Det er meget positivt, at frikommunerne får mulighed for at afprøve nye måder at løse de kommunale opgaver på. Forsøgene er et vigtigt laboratorium for, hvordan kommunerne kan gøre tingene mere effektivt eller med en højere kvalitet til gavn for borgerne. Vi kan derfor også ærgre os over, at nogle forsøg ikke har fået grønt lys i første omgang. Det gælder ikke mindst forsøg med nye måder at samarbejde med frivillige på," siger Martin Damm.

Der er endnu én ansøgningsrunde for frikommuneforsøg i år. Her er der ansøgningsfrist 1. november.

Yderligere materiale

Annonce

Annonce

Annonce