Indhold

26.03.12 10:22

Effektiviseringer giver milliarder

Effektiviseringer giver milliarder
Kommunerne har hentet milliarder af kroner ved at effektivere, lave klogere indkøb og nedsætte sygefraværet.

Effektiviseringer, mindre sygefravær og smartere indkøb har sparet kommunerne for milliarder af kroner, skriver Børsen.

Se også

Tal fra KL viser, at der sidste år blev rationaliseret, effektiviseret og digitaliseret i et omfang, der gjorde, at man frigjorde 2,6 milliarder kroner.  I år forventer kommunerne, at kunne frigøre 3,3 milliarder på rationalisering af driften.

Skaffe opbakning til upopulære beslutninger
Cheføkonom i KL, Jan Olsen, forklarer, at vi ser effektiviseringerne nu, fordi kommunalreformen fra 2007 skabte bedre muligheder for at føre dem ud i livet.

”Udfordringen er at sikre lokal opbakning til det. Det er fx aldrig populært at nedlægge skoler, men vi ser, at kommunalpolitikerne har taget styringsopgaven på sig, ” siger Jan Olsen til Børsen.

Netop skoleområdet er at de steder, hvor man har hentet mange penge ved at nedlægge skoler. Siden begyndelsen af dette skoleår er der lukket 159 skoler, og en række kommuner har planer om at nedlægge yderligere 70 skoler.

København vil op på Stockholms niveau
I Københavns Kommune har direktør for økonomiforvaltningen, Claus Juhl, en målsætning om en vækst på 20 procent i produktiviteten i København.

Forbilledet er den svenske hovedstad Stockholm, hvor den offentlige sektor skaber 17 procent mere værdi per arbejdstime end i Københavns-området. Man er i København i gang med at se på, hvad forskellen skyldes.

Se også

Indtil videre har man fra 2010 til 2011 nedbragt sygefraværet i Københavns Kommune med, hvad der sparer til 45.000 arbejdsdage

Annonce

Annonce

Annonce