Indhold

Økonomisk perspektiv

Økonomisk perspektiv er en artikelserie udgivet i Danske Kommuner, der sætter fokus på aktuelle økonomiske problemstillinger. Her er de seneste 3 Økonomisk perspektiv artikler. Ældre artikler findes i arkivet med Økonomisk perspektiv nederst.

 • 22.02.18

  Har I den rigtige normering på teknik- og miljøområdet?

  En sammenligning af normering til myndighedsarbejde på teknik- og miljøområdet er typisk udfordret af stor forskel mellem kommunernes rammevilkår og områdets kompleksitet. Nyudviklede modeller gør imidlertid sammenligninger langt stærkere end tidligere. Tekst af Jens Peter Christensen, specialkonsulent i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK) og Søren Sønderby, chefkonsulent i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK).

 • 08.02.18

  God økonomistyring højner den faglige kvalitet og omvendt

  VIVE har analyseret økonomistyringen på det specialiserede børneområde, og analysen viser, at høj faglig kvalitet og god økonomistyring ikke behøver stå i modsætning til hinanden. Tværtimod. Tekst af Marianne Schøler Kollin, seniorprojektleder, VIVE og Bo Panduro, projektchef, VIVE.

 • 25.01.18

  Visionen, budgettet og det politiske lederskab

  Kommunalbestyrelserne har siden kommunalreformen udvist en høj grad af politisk lederskab ved både at sætte en klar retning og foretage svære økonomiske prioriteringer. De nye kommunalbestyrelser træder til i en tid, hvor der nok er højkonjunktur, men samtidig nulvækst i den offentlige sektor. Det betyder, at der fortsat vil være pres på kommunalbestyrelsen for at skabe råderum til at prioritere penge til de indsatser og områder, som understøtter en fælles vision. Tekst af Kristina Krüger Hansen, konsulent i Omstillings- og udviklingsenheden i KL, Eva Iversen, chefkonsulent i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK) og Søren Sønderby, chefkonsulent i KL’s Konsulentvirksomhed (KLK)

Annonce
Annonce

Annonce