Indhold

Økonomiforhandlinger 2018

KL og regeringen har indgået aftale om kommunernes økonomi for 2018. Kommunerne får mulighed for et lille løft i økonomien til både service og anlæg.

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen indeholder bl.a. rammer for service- og anlægsudgifterne samt målsætninger for kommunernes skatteudskrivning. Det skal bemærkes, at aftalerne indgås for kommunerne under ét.

Aftalens betydning

Den kommunale serviceramme løftes med 300 millioner kroner i 2018 i forhold til 2017, og samtidig får kommunerne mulighed for at investere 17 milliarder kroner på nybyggeri og renovering af kommunale bygninger og anlæg. Derudover fastholdes finansieringstilskuddet på 3,5 milliarder kroner, hvoraf 2 milliarder fordeles på baggrund af kommunernes økonomiske vilkår.

Pressemeddelelse

 • 29.06.17

  Grønt lys til 28 nye frikommuneforsøg

  Regeringen har netop sagt god for, at kommunerne helt eller delvist gennemfører 28 nye forsøg. KL er tilfreds med tilladelserne, men ærgerlig over, at der i første omgang ikke er givet tilladelse til forsøg med kommunernes samarbejde med frivillige.

Nyheder og analyser

 • 06.06.17

  Økonomiaftale giver enklere regler og større kommunalt ansvar

  En forenkling af beskæftigelsesloven, større fleksibilitet i anvendelsen af botilbud, et større, samlet kommunalt ansvar for unge og en samlet beslutningskompetence for kystbeskyttelse hos kommunerne. Det er nogle af de elementer, økonomiaftalen for 2018 også indeholder.

 • 01.06.17
  Pressemeddelelse

  Ansvarlig aftale om kommunernes økonomi for 2018

  KL og regeringen har i dag indgået aftale om kommunernes økonomi for 2018. Kommunerne får mulighed for et lille løft i økonomien til både service og anlæg.

 • 31.05.17

  Forhandlingerne om kommunernes økonomi fortsætter onsdag

  KL og regeringen mødtes tirsdag til forhandlingsmøde om kommunernes økonomi for 2018. Det er fortsat anlæg, finansieringstilskud og udgiftspresset på serviceområderne, som skiller parterne.

 • 30.05.17
  Pressemeddelelse

  Vismandsrapport viser, at der er råderum

  ”Der er råderum i den offentlige økonomi og ikke tegn på overophedning på arbejdsmarkedet. Der er derfor plads til, at regeringen viser imødekommenhed i økonomiforhandlingerne.”

 • 30.05.17

  Demografisk udvikling koster kommuner 1,3 milliarder i 2018

  De centrale økonomiske temaer – anlægsudgifter, finansieringstilskud og serviceramme – er i fokus, når forhandlingerne om kommunernes økonomi for 2018 fortsætter i dag. Finansministeren har i et nyt svar til Folketinget bekræftet, at den demografiske udvikling presser den offentlige økonomi.

Annonce
Annonce

Annonce