Indhold

Økonomiforhandlinger 2018

KL og regeringen har indgået aftale om kommunernes økonomi for 2018. Kommunerne får mulighed for et lille løft i økonomien til både service og anlæg.

Økonomiaftalen mellem KL og regeringen indeholder bl.a. rammer for service- og anlægsudgifterne samt målsætninger for kommunernes skatteudskrivning. Det skal bemærkes, at aftalerne indgås for kommunerne under ét.

Aftalens betydning

Den kommunale serviceramme løftes med 300 millioner kroner i 2018 i forhold til 2017, og samtidig får kommunerne mulighed for at investere 17 milliarder kroner på nybyggeri og renovering af kommunale bygninger og anlæg. Derudover fastholdes finansieringstilskuddet på 3,5 milliarder kroner, hvoraf 2 milliarder fordeles på baggrund af kommunernes økonomiske vilkår.

Pressemeddelelse

Nyheder og analyser

 • 12.11.17

  Positive takter i refusionsomlægning

  KL tager i udgangspunktet positivt imod, at et flertal i Folketinget som led i den nye erhvervs- og iværksætteraftale vil omlægge refusionen til kommunerne på beskæftigelsesområdet. KL ser frem til at drøfte de nærmere konsekvenser med regeringen.

 • 26.10.17

  Fire ud af fem offentlige arbejdspladser er innovative

  Børnehaver, sygehuse og andre offentlige arbejdspladser over hele landet skaber kvalitet og effektivitet, når de indfører nye services, produkter og måder at arbejde på. Det viser Center for Offentlig Innovations nye Innovationsbarometer.

 • 03.10.17
  Pressemeddelelse

  Brug råderum til kloge investeringer i kommunerne

  ”Det er godt at høre, at der er råderum i dansk økonomi, og at regeringen er parat til at løfte de offentlige investeringer. I kommunerne står vi klar. Hvis vi skal yde en bedre og fremtidssikret service til borgerne, er det hér, vi skal sætte ind.”

 • 30.09.17

  Offentligt ansatte og private leverandører skal luge ud i unødvendige regler

  Regeringen indfører en udvidet udfordringsret i samarbejde med KL og Danske Regioner. Målet er at komme af med unødvendige regler. Borgerne skal ikke opleve, at deres skattekroner bliver spildt på unyttigt arbejde.

 • 25.09.17

  Få benchmarket jeres administrative effektivitet

  I KLK har vi udarbejdet et redskab til servicetjek og benchmark af de administrative processer bredt inden for økonomistyring og løn- og personaleadministration. Og det er gratis at bruge det resten af året. I skal blot udfylde et skema.

Annonce
Annonce

Annonce