Indhold

Artikler

 • 16.01.18

  Kommunale budgetter overholder økonomiaftale

  Danmarks Statistik har netop offentliggjort de endelige kommunale budgettal for 2018. Tallene viser, at kommunerne overholder økonomiaftalen mellem KL og regeringen. Dermed får kommunerne udbetalt det fulde bloktilskud fra staten.

 • 15.01.18

  Kom godt fra start i den nye valgperiode

  Dansk økonomi er for alvor ved at være kommet ud af den økonomiske krise. Til forskel fra sidste valgperiode er udsigterne for landets økonomi lysere nu. Til gengæld strammer demografien til, og de nyvalgte kommunalbestyrelser står derfor med nogle anderledes udfordringer end deres forgængere. De nyvalgte kommunalbestyrelser bør derfor allerede fra valgperiodens start spørge sig selv om, hvad de økonomiske pejlemærker for kommunen skal være de kommende fire år. Tekst af Morten Mandøe, KL's cheføkonom

 • 11.01.18

  Kommuner samarbejder på livet løs

  Kommunerne samarbejder i stort omfang med både hinanden, regioner, privat erhvervsliv og andre aktører. I gennemsnit har hver kommune 47 forskellige samarbejder. Det viser ny KL-undersøgelse om de samarbejdende kommuner.

 • 11.01.18

  KL til innovationsministeren: Sådan skaber du mere sammenhæng i det offentlige

  10 udvalgte områder bør have særligt fokus i arbejdet med en sammenhængsreform, lyder det fra KL, som præsenterer nyt udspil på Kommunaløkonomisk Forum 2018.

 • 03.01.18

  Hvad gør de kommuner, der er billigere end os?

  De politiske budgetdrøftelser kan kvalificeres med nøgletalsanalyser. Hedensted Kommune præsenterede på KL's netop afholdte datakonference, hvordan de arbejder med potentialepakker. Her kobles dataanalyser med konkret inspiration fra andre kommuner. Tekst af Peter Riis, chefkonsulent KL’s Økonomiske Sekretariat

 • 14.12.17

  Kommunale budgetter rammer lige i plet

  En foreløbig opgørelse af de kommunale budgetter for 2018 viser, at de rammer lige i plet i forhold til det aftalte mellem KL og regeringen i økonomiaftalen. KL-formand Martin Damm glæder sig over det stærke kommunale sammenhold i budgetlægningen.

Annonce

Annonce
Annonce

Annonce