Indhold

MOX - introduktion

MOX kan bruges til at skabe sammenhæng på tværs af et komplekst systemlandskab.

MOX

Sammenhængende processer på tværs af it-systemer

En kommune har typisk mellem 300-500 it-systemer i sit systemlandskab. Desværre er systemerne ofte udviklet til at løse et specifikt problem. Det betyder, at systemerne ikke kan tale sammen, og det bliver medarbejderne, som manuelt skal binde dem sammen. I dag står kommunerne derfor med en stor udfordring: Der skal skabes sammenhæng i de administrative procedurer – både når det gælder journalisering af dokumenter, deling af sager på tværs af it-systemer, opdatering af organisationsoplysninger og meget mere.

Udfordringen

Resultatet af den manglende sammenhæng er, at kommunerne i dag bruger mange arbejdstimer på manuelt at indtaste data, som allerede er indtastet én gang, fordele sager og dokumenter, journalisere og dobbeltjournalisere. Det er meget tidskrævende, og det fjerner medarbejdernes tid og fokus fra deres egentlige kerneopgaver. Der er kort sagt store gevinster at hente, hvis man skaber en bedre sammenhæng imellem de forskellige kommunale it-systemer.

MOX skaber sammenhængende processer

På den baggrund har KL sammen med en række kommuner udviklet og afprøvet et koncept med titlen MOX. MOX viser, hvordan man kan lave sammenhængende processer på tværs af it-systemer ved at lade små programmer, kaldet MOX-agenter, binde processen automatisk sammen, i stedet for at medarbejderne skal gøre det manuelt.

Nyheder

 • Opsamling fra temadagen om sager på tværs med MOX

  Det var en dag fyldt med begejstring og engagement, da KL onsdag den 9. december afholdt temadag om Sager på tværs og sammenhængende processer – med MOX.

 • Vejledning: Kom i gang med MOX

  Vejledning: Kom i gang med MOX

  Vil du gerne i gang med MOX? Vi har udarbejdet en vejledning til at hjælpe dig godt i gang med MOX, med fokus på de forudsætninger og overvejelser, der bør gøres i forbindelse med dit projekt. Se vejledningen og læs mere herunder.

 • Tryk på sager på tværs

  KL sætter nu tryk på at understøtte ”sager på tværs af it-systemer og organisatoriske skel”, som er et handlingsplansprojektet under kommunernes nuværende digitaliseringsstrategi. Det sker i kraft af to komponenter og tilhørende vejledningsmateriale, som kommunerne vil kunne tage i anvendelse, hvis de ønsker at arbejde lokalt med rammearkitektur.

Annonce
Annonce

Annonce