Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.10.12 13:54

Store forventninger til Udbetaling Danmark

Store forventninger til Udbetaling Danmark
Det var med store forventninger til økonomiske gevinster og en sagsbehandling i top, at social- og integrationsminister Karen Hækkerup og bestyrelsesformand Frank Jensen åbnede første etape af Udbetaling Danmark.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg til at starte med var lidt forbeholden over for projektet. Jeg var nervøs for, hvad etableringen af Udbetaling Danmark ville komme til at betyde for kommuner og for borgerne. Og for, om det ville gå ud over borgernes retssikkerhed.”

Se også

Sådan fortalte social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) i sin tale ved åbningen af Udbetaling Danmark 1. oktober. Men heldigvis havde uroen lagt sig.

”Jeg synes, at der ligger nogle gode og holdbare analyser til grund for projektet. Og at der er blevet skabt nogle lige så holdbare løsninger på de udfordringer, der skulle løses. Især hensynet til borgerne er blevet håndteret godt. Selv om meget af kontakten til Udbetaling Danmark vil ske via nettet, så lader vi ikke dem i stikken, som synes, at dét med it er svært,” sagde hun.

Borgerne skal have en god oplevelse
Og det var med store forventninger, at ministeren klippede snoren til det nye center i Holstebro. Særligt indsatsen mod socialt bedrageri bliver sat under lup.

Se også

”Jeg forventer, at Udbetaling Danmark vil indføre en systematisk og intelligent måde at finde de borgere, som mener, at det er ok at snuppe penge fra dig og mig som skatteydere. Socialt bedrageri er simpelthen ikke i orden. Og Udbetaling Danmark skal som ny aktør være med til at give indsatsen på området et løft,” sagde Karen Hækkerup og fortsatte:

”Men ikke mindst forventer jeg, at sagsbehandlingen i Udbetaling Danmark bliver helt i top. At borgerne får korrekte afgørelser og pengene til tiden. At borgerne føler, at det er en god oplevelse af møde Udbetaling Danmark.”

Pengene skal bruges på borgernær velfærd
Udbetaling Danmarks bestyrelsesformand, Københavns overborgmester Frank Jensen (S) kan godt mærke de store forventninger til den nye myndighed. Sammen med bestyrelsen er han klar til at sikre, at Udbetaling Danmark hurtigst muligt får høstet de forudsatte økonomiske gevinster til kommunerne.

Se også

”Det første mål er 300 millioner kroner. Men mit og bestyrelsens mål er, at vi kommer endnu længere. Det har vi sagt fra dag ét. Vi vil hele tiden holde ATP til ilden for at opnå den størst mulige effektivisering. Uden at det går ud over servicen for borgerne. For som I alle ved, er kommunerne pressede på økonomien. Kommunerne og staten har derfor en fælles interesse i, at der frigøres penge, som i stedet kan bruges til borgernær velfærd og investeringer,” sagde Frank Jensen i sin åbningstale.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes