Indhold

19.05.17 15:03

To økonomer til KL's økonomikontor

To økonomer til KL's økonomikontor
To dynamiske økonomer der skal arbejde med KL's budget, controlling, styring og udarbejdelse af effektiviseringsanalyser

KL's økonomikontor har det overordnede ansvar for styring, budgettering og controlling af 420 mio. kr. årligt. Vi administrerer herudover 20 virksomheder/selskaber, som med sine forskelligheder indgår i en samlet kompleks økonomistruktur. Vores styring skal løbende udvikles og vores analyser og rapportering skal være på et højt niveau. Og vores processer skal være effektive og digitale.

Du bliver ansvarlig for KL’s økonomiske og finansielle område, og vil være en aktiv sparringspartner for økonomichefen. Du indgår i  et tæt samarbejde med dine kolleger i centret samt resten af organisationen. Vi søger dynamiske og udviklingsorienterede økonomer med stærke analytiske og økonomifaglige kompetencer med god forretningsforståelse samt lyst og evne til at kommunikere på alle niveauer i organisationen.

Dine primære arbejdsopgaver

Overordnet bliver dit ansvarsområde at udarbejde budget/budgetnotater, foretage udgiftsopfølgning, controlling, udarbejde budget- og effektiviserings analyser m.v.

Opgaverne vil bl.a. være:

 • Udvikle styrings koncepter
 • Budget og budgetopfølgning
 • Budget- og effektiviseringsanalyser på tværs af organisationen
 • Understøtte direktion, chefkreds og huset i al almindelighed i form af rådgivning, notater, analyser mv.
 • Opbygge ledelsesinformationssystemer, herunder formidle og oversætte økonomidata
 • Optimere økonomiprocesser, herunder sikre digital understøttelse
 • Økonomistyring i projekter, ofte med offentlige tilskud

Du skal kunne arbejde selvstændigt og struktureret og være god til at samarbejde med kolleger med forskellig baggrund.

Vi forventer at:

Du brænder for økonomistyring, har en høj faglighed og en relevant uddannelsesmæssig baggrund, fx cand.polit., cand.oecon. el. lignende.

Derudover forventer vi at du kan:

 • Formidle økonomiske problemstillinger på en let og forståelig måde såvel skriftligt som mundtligt
 • Fastholde overblikket og er fagligt godt klædt på
 • Samarbejde med mange forskellige faggrupper
 • Arbejde struktureret og målrettet  
 • Udvikle og effektivisere økonomiopgaverne

Vi lægger vægt på, at du er udadvendt, initiativrig og har humoristisk sans.

Om KL og os

Som medarbejder i KL får du et job i en af Danmarks største interesseorganisationer med stor politisk gennemslagskraft og med indflydelse på samfundsudviklingen.

Vi tilbyder

Du bliver en del af en dynamisk organisation, hvor idéer og opgaver er mangfoldige.

Du kommer til at arbejde i et center, der lægger vægt på strategisk orientering, udvikling og videndeling. Vi er 7 medarbejdere i økonomikontoret og 43 medarbejdere i centret.

Løn- og ansættelsesvilkår følger overenskomsten med mulighed for at forhandle tillæg på baggrund af personlige kvalifikationer.

Har dette fanget din interesse?

Vil du vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte økonomichef Lars Bertelsen på tlf. 33703383 / lab@kl.dk eller vicedirektør Helle Birkman Smith tlf. 2160 9300 / hebs@kl.dk.

Der er ansøgningsfrist mandag den 5. juni. Første runde samtaler afholdes i uge 23 og anden runde i uge 24. Vi anvender test i forbindelse med anden samtalerunde.

Klik her for at søge stillingen.