Indhold

14.02.18 16:40

Overenskomst- forhandlingerne genoptages efter kort tænkepause

Overenskomst- forhandlingerne genoptages efter kort tænkepause

Foto: KL

Efter et møde mellem KL og Forhandlingsfælleskabet er der nu enighed om at fortsætte de afsluttende forhandlinger på lørdag den 17. februar. Samtidig inviterer KL lærerne til at genoptage forhandlingerne fredag.

"Vi ser frem til at fortsætte forhandlingerne med Forhandlingsfællesskabet. Der er ingen tvivl om, at det bliver svære forhandlinger, men jeg tror på, at vi får landet en aftale."

Sådan siger Michael Ziegler, formand for KL's Løn- og Personaleudvalg og KL's chefforhandler ved overenskomstforhandlingerne, efter at parterne fortsatte forhandlingerne onsdag.

Fredag den 9. februar blev KL og LC enige om at holde en tænkepause i forhandlingerne om en ny overenskomst på lærerområdet. Efter et møde onsdag mellem KL og Forhandlingsfælleskabet er der nu enighed om at fortsætte de afsluttende forhandlinger på lørdag den 17. februar. Samtidig inviterer KL lærerne til at genoptage forhandlingerne fredag.

"Der var brug for en tænkepause i forhandlingerne med lærerne. Det er et af de redskaber, som man har i et forhandlingsforløb og er en naturlig del af processen. Nu genoptager vi forhandlingerne og arbejder på at finde en løsning," siger Steen Christiansen, næstformand i KL's Løn- og Personaleudvalg.

Forhandlingerne skal være afsluttet den 28. februar, som er den dato parterne sammen har aftalt. Og den dato bliver der iflg KL's forhandlere ikke rykket ved, selvom tidsplanen flere gange har rykket sig.

"Vi holder fast i den tidsplan, som er aftalt parterne i mellem og afstemt med udløbet af overenskomsterne. Nu må vi alle arbejde hårdt frem mod målstregen, så vi kan nå at få forhandlet en aftale på plads til tiden," siger Michael Ziegler.

Se også

Annonce

Annonce

Annonce