Indhold

18.10.17 15:00

KL og FOA indgår forlig i sag om arbejdsnedlæggelse på Center Lindegården

I lyset af nye oplysninger i sagen om medarbejderes arbejdsnedlæggelse på bocenteret Lindegården indgår KL og FOA forlig.

”FOA har torsdag den 12. oktober præsenteret KL for særlige nye oplysninger om episoder, der involverer de ansatte på Center Lindegården efter drabet på deres kollega i marts 2016. De oplysninger har vi nu haft lejlighed til at gennemgå. Det er derfor vores vurdering, at der kan have været nogle særlige forhold, som har fået medarbejderne til at nedlægge arbejdet. Det gør, at vi ikke vil kræve bod for den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.”

Sådan siger Pernille Christensen, juridisk chef i KL, efter at KL og FOA onsdag har indgået forlig i en sag om arbejdsnedlæggelse på bocenteret Lindegården, under Københavns Kommune. KL er part i sagen, da det er KL, der på kommunernes vegne håndhæver gældende overenskomster og aftaler.

Sagen drejer sig om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som fandt sted i maj 2016 efter, at en ansat på Center Lindegården blev stukket med en kniv af en beboer, hvorefter den ansatte afgik ved døden. 47 dage efter valgte kollegaerne at nedlægge arbejdet. Arbejdsnedlæggelsen var ifølge både FOA og KL overenskomststridig, da man ikke må nedlægge arbejdet i perioden mellem overenskomstforhandlingerne.