Momentum nr. 13/2017, 22. august
Den kommunale valgkamp er kommet på Facebook

Næsten dobbelt så mange vælgere som i 2013 vil bruge Facebook til at orientere sig om deres lokale kandidater inden kommunalvalget i november. Blandt kandidaterne ligger Facebook også helt i top blandt de redskaber, som de vil bruge mest energi på. Det viser nye Momentum-undersøgelser.

Flere og flere patienter når ikke at overnatte i hospitalssengen

Næsten hver tredje patient, der bliver indlagt på hospitalet, bliver udskrevet samme dag. Det er langt flere end i 2008, og forsker forudser, at udviklingen vil fortsætte og sammen med den demografiske udvikling stille store krav til kommuner og praktiserende læger. Kommunerne har allerede oprustet på sundhedsområdet og er klar til at styrke indsatsen yderligere for at sikre et godt og rettidigt tilbud.

Hver femte vælger er ny i kommunen

20 procent af danskerne er nye vælgere i den kommune, hvor de kan stemme til kommunalvalget til november. På Frederiksberg står politikerne over for en vælgerbefolkning, hvor hver tredje ikke stemte i kommunen ved valget i 2013, mens kun hver ottende af vælgerne på Bornholm er nye. Det stiller forskellige krav til de kampagner, som kandidaterne skal føre, vurderer forsker.

Hver femte dansker føler sig uegnet til at stemme til kommunalvalget

19 procent af danskerne føler sig så dårligt inde i, hvad der foregår i kommunalbestyrelsen, at de ikke mener, de bør stemme til kommunalvalget. Medier, forskere og kommuner skal sørge for, at manglende viden ikke bliver årsagen til at blive hjemme, siger valgforsker, der påpeger, at valget handler om holdninger.

Leder
Kommuner er klar til større ansvar for danskernes sundhed
Forrige nummer
Kommunalvalg er ikke hot blandt de unge
Kommuner har hentet en halv milliard på loftlifte og vasketoiletter
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk