Momentum nr. 11/2017, 6. juni
Hvaffor et valg?

Flere end 4 ud af 10 danskere ved ikke, at der er kommunalvalg til november. Uvidenheden er betydeligt større end inden valget i 2013, viser ny Momentum-måling. Det bliver en stor udfordring at få de 230.000 førstegangsvælgere til at stemme, vurderer valgforsker.

Danskerne har større tillid til byrødder end folketingspolitikere

Det lokale tilhørsforhold og lokalkendskab er blandt de vigtigste årsager til den store tillid, som borgerne har til kommunalpolitikerne, siger kommunalforsker på baggrund af en ny Momentum-måling. En tidligere borgmester og nuværende folketingsmedlem mener, at medierne er med til at forstærke følelsen af, at landspolitikerne er mere distancerede end de lokale politikere.

Danmark ligger i verdenstoppen på decentralisering

Hele 64 procent af de samlede offentlige udgifter herhjemme står kommuner og regioner for, og det placerer Danmark på en international tredjeplads i økonomisk decentralisering, viser ny OECD-undersøgelse. Det er et bevis på, at der er meget på spil for danskerne til kommunalvalget i november, lyder det fra KL-formand.

Danskerne: Ældrepleje afgør kryds til kommunalvalg

Ældrepleje, sundhed og beskæftigelse er de tre emner, som flest danskere prioriterer, når de skal vælge, hvem de vil stemme på til kommunalvalget. Det er områder, som tit giver kritik fra vælgerne, og det stiller krav til politikerne om både at være innovative og kunne forsvare deres hidtidige beslutninger. Klima og miljø har fået markant større betydning siden sidste valg og kan måske flytte stemmer.

Leder
Stem, stem, stem
Forrige nummer
Danskerne vil hellere krydse Atlanten end Storebælt for at arbejde
Trump-effekten har ramt danskernes drøm om Amerika
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk