Momentum nr. 7/2017, 11. april
Kommuner har stort behov for at bygge og renovere

Et stort efterslæb på vedligeholdelsen af kommunale veje og bygninger er blandt hovedårsagerne til, at kommunerne skønner at have behov for anlægsinvesteringer for næsten 19 milliarder kroner i 2018. Det viser ny rundspørge til kommunerne. Men regeringen vil ikke lade kommunerne investere så meget.

De rigeste ældre får større og større del af kagen

De 10 procent rigeste ældre får en større og større del af den samlede indkomst blandt ældre, ligesom de sidder på en stor del af den samlede pensionsformue, viser ny Momentum-analyse. Stigningen skyldes især indførelsen af arbejdsmarkedspensionen og højere beskæftigelse blandt de ældre.

Danskerne er de ivrigste motionister i EU

Nye tal viser, at danskerne er det folk i EU, som er mest fysisk aktive i fritiden. En glædelig udvikling, lyder det fra sundhedsforsker, som dog også gerne vil have den sidste inaktive femtedel med. To kommuner går nye veje for at få endnu flere af deres borgere til at motionere.

Praktik i industrien giver størst jobchance for flygtninge

Flygtninge, som har været i praktik i en industrivirksomhed, har seks gange så store chancer for at være i job et halvt år senere end flygtninge, der har været i praktik i en social institution. Det viser en ny Momentum-analyse. Forskelle i arbejdsopgaver, jobmuligheder og flygtninges tilstand er blandt forklaringerne.

Leder
Vi skal investere i vores fælles værdier
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Patienter med skizofreni får mindre og mindre behandling
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk