Momentum nr. 19/2016, 8. november
Smal elevgruppe vælger erhvervsskoler

Det er mest drenge og børn af mødre med ingen eller en erhvervsfaglig uddannelse, der vælger erhvervsskolerne efter 9. klasse, viser en ny Momentum-analyse. Flere aktører peger på, at vi skal blive bedre til at åbne andre unges øjne for mulighederne på erhvervsuddannelserne.

Danske mødre har verdensrekord i job

Danmark ligger i toppen på verdensplan, når det gælder andelen af mødre i beskæftigelse. Det er bemærkelsesværdigt, at så mange mødre med børn helt ned i vuggestuealderen arbejder, konstaterer forsker. Tidligere overvismand siger, at udviklingen har en klar positiv effekt for samfundet.

Mange gengangere i misbrugsbehandling

To tredjedele af alkoholikere og tre fjerdedele af stofmisbrugere har været i behandling før, når de tropper op på et behandlingstilbud. Samtidig afslutter kun hver fjerde misbruger sit behandlingsforløb, fordi behandlingen er færdig, viser ny Momentum-analyse. Det vidner om en meget tung målgruppe, hvor det for de fleste vil være urealistisk at nøjes med én behandling, vurderer eksperter.

Bilister vest for Storebælt er vilde med trækkrogen

Vestjylland ligger i toppen og Nordsjælland i bunden, når det handler om at hægte en trailer bag sin bil, viser en ny Momentum-analyse. At køre med trækkrog er i høj grad et spørgsmål om livsstil og vane, lyder det fra en livsstilsekspert, mens Ringkøbing-Skjern-politiker er stolt af topplacering.

Leder
Fundamentet lægges i dagtilbuddet
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Landboer dyrker mindre sport og motion end byfolk
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk