Momentum nr. 17/2016, 11. oktober
Flere danske unge står uden job og uddannelse

Nye OECD-tal viser, at en stigende andel af danske unge hverken er i uddannelse eller job. Og vi er røget et godt stykke ned ad den internationale rangliste siden 2005. Sammenhæng i indsatserne og en fælles indgang er afgørende forudsætninger for at vende udviklingen, lyder det fra fagfolk.

Hvert femte barn fødes i København

Hver femte fødsel i andet kvartal i år skete i hovedstadskommunerne København, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør. Det er en stigning på over 20 procent sammenlignet med 2007 og hænger sammen med, at der bor mange kvinder i den fødedygtige alder i området.

Milevid forskel på timetal på professionshøjskoler

Ny Momentum-analyse viser stor forskel på, hvor mange undervisningstimer de studerende får på landets professionshøjskoler. Det er bekymrende, og skolerne med færrest timer skylder en forklaring, mener forskningsleder Jørgen Søndergaard. Der er størst forskel på sygeplejestudiet, og her er de studerende også bekymrede for kvaliteten på de uddannelser med færrest undervisningstimer.

Skole med få timer: Det samlede tilbud er vigtigere end timetal

Det vigtigste er, at de studerende samlet får en god uddannelse, og fokus bør ikke kun ligge på timetal, mener uddannelseschef.

Midtjyder har taget digitale bøger til sig

Udlånet af e-bøger og lydbøger er steget fra 2014 til 2015, og især har lånerne i en række midtjyske kommuner taget de digitale udlån til sig, viser ny Momentum-analyse. Der er stadig et stykke vej op til udlånet af trykte bøger, men digitale udlån rummer mange muligheder for både borgere og biblioteker.

Leder
Leder: Uddannelser skal trimmes til arbejdsmarkedets behov
Forrige nummer
Danskere er vilde med at bo på landet
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk