Momentum nr. 15/2016, 13. september
Antallet af enlige ældre mænd er stærkt stigende

Antallet af enlige, ældre mænd stiger kraftigt i disse år. Fra 1990 til 2016 er antallet af enlige mænd over 65 år steget med 41 procent, mens antallet af alle ældre kun er steget med 34 procent. Det viser ny Momentum-analyse. Det er en udfordring, fordi de enlige mænd har dårligere helbred end andre ældre.

Jobcentre er kommet tættere på virksomheder

Kommunernes jobcentre samarbejder mere og mere med virksomheder. Ny KL-undersøgelse viser, at 95 procent af kommunerne har opnået samarbejde med flere virksomheder i løbet af det seneste år. Udviklingen lover godt for den fremtidige beskæftigelsesindsats, lyder det fra erhvervsliv og ekspert.

Danskerne har forladt småøer i stor stil

Folketallet på de danske småøer er samlet set mere end halveret siden 1930, og alene siden 2000 har faldet været på næsten 15 procent. Det er svært at bevare optimismen på småøernes vegne, mener forsker. Men øerne selv kæmper en utrættelig kamp for at vende udviklingen.

Meritlærere klarer sig godt på arbejdsmarkedet

Almindeligt læreruddannede og meritlærere arbejder lige meget i lærerstillinger. Det fremgår af en ny Momentum-analyse. Det er oplagt at undersøge mulighederne for, at endnu flere får en meritlæreruddannelse, mener KL.

Leder
Tættere kontakt mellem jobcentre og virksomheder
Forrige nummer
Kommuner har oprustet tilbud til KOL-patienter
Danske unge har EU-rekord i at kombinere uddannelse og arbejde
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk