Momentum nr. 13/2016, 16. august
Flere og flere kommunalt ansatte har ikke-vestlig baggrund

De danske kommuner har øget andelen af ansatte med ikke-vestlig baggrund markant. Fra 2008 til 2015 er andelen steget fra 4 til 5,5 procent, viser ny Momentum-analyse. Det overgås kun akkurat af de private virksomheder, mens både staten og regioner har en lavere andel ansat.

Mindre kommuner taber kampen om uddannelser

Store bykommuner tiltrækker flere studerende, mens de små uddannelsesbyer får en mindre andel af de studerende eller helt forsvinder. Det viser ny Momentum-kortlægning af uddannelsesoptaget. De seneste 10 år er den sidste videregående uddannelse forsvundet fra Frederikssund, Faxe og Holbæk kommuner. Og nu bliver Sorø og Sønderborg ramt.

Tre ud af fire kommuner målretter tilbud til kræftpatienter efter diagnose

Ny Momentum-undersøgelse viser, at 74 procent af kommunerne har rehabiliteringstilbud, der er tilpasset specifikke kræftdiagnoser, og yderligere syv procent er på vej med det. Udviklingen er positiv, for det er vigtigt, at der bliver taget særlige hensyn til kræftpatienter, alt efter hvilken kræfttype de har. Der er dog brug for klarere rammer om, hvad kurserne skal indeholde, mener KL.

Danske kvinder får hurtigere og hurtigere barn nummer to

Der bliver kortere og kortere afstand mellem barn nummer et og to født i Danmark, viser ny Momentum-analyse. Fra 1995 til 2015 er afstanden faldet fra gennemsnitligt 3,9 år til 3,6 år. Forklaringen skal formentlig findes i den stigende alder for førstegangsfødende, som betyder færre år til at få børn i. Midtjyderne har mest travlt, mens der er længst mellem søskende på Sjælland.

Leder
Alle sektorer skal tage medansvar for integration
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Lund og Borup har knækket tilflytterkoden
Kommuner vil have tættere samarbejde med læger
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk