Momentum nr. 11/2016, 31. maj
Kommuner får flere og flere sundhedsopgaver

En ny Momentum-undersøgelse viser, at samtlige kommuner oplever, at de løser flere opgaver, der tidligere blev løst på sygehuse. Men pengene er ikke kommet i samme omfang som opgaverne, og det er man nødt til at tage hånd om, mener KL-formand.

Sjællandske børn flytter mest

Flere end hvert tredje barn har prøvet at flytte til en ny kommune i løbet af deres barndom, viser ny Momentum-analyse. Tendensen er mest udbredt blandt børn født i sjællandske kommuner, hvilket blandt andet skyldes, at mange på Sjælland flytter efter lavere huspriser, mener ekspert. Man kan sagtens flytte med børn, men det kræver ekstra overvejelser, lyder det fra flere kilder.

Borgmestre: Livsvigtigt at fortsætte finansieringstilskud

Det vil få katastrofale konsekvenser i landets mest udsatte kommuner, hvis regeringen gør alvor af at fjerne et årligt finansieringstilskud på 3,5 milliarder kroner, advarer borgmestre i Jammerbugt og Guldborgsund. En fjernelse af tilskuddet vil lægge yderligere pres på kommuner med en lav likviditet, lyder det fra forsker.

Ressourceforløb er ingen lige vej til arbejdsmarkedet

Det er særdeles hårdt arbejde at få folk i ressourceforløb hele vejen til praktik eller beskæftigelse i en virksomhed, viser to nye undersøgelser. Mangeårig offentlig forsørgelse, manglende uddannelse og psykiske sygdomme er bare nogle af de problemer, som kendetegner målgruppen. Og de kommunale jobcenterchefer oplever også, at rigtig mange er umotiverede og hellere vil have førtidspension.

Leder
Et stærkt sundhedsvæsen kræver prioritering af det nære
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Kommuner vil investere i skoler og veje
Flere og flere psykisk syge presser kommunerne
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk