Momentum nr. 3/2016, 9. februar
Kommunal erhvervsvejledning skaber private job

Virksomheder, der får kommunal erhvervsvejledning, har to år efter ansat flere ekstra medarbejdere end lignende virksomheder, der ikke har fået vejledning. På landsplan har vejledningen formentlig skabt cirka 4.400 ekstra job, viser den første effektmåling af vejledningen.

Oplandskommuner er bedst til at trække bysbørn hjem

Kommuner tæt på storbyernes arbejdsmarked har størst succes med at lokke fraflyttede unge til at flytte tilbage som voksne. Det viser ny Momentum-analyse af, hvor stor en del af 1981-årgangen der i 2015 var flyttet hjem til deres ungdomskommune. Tårnby, Horsens, Hedensted og Syddjurs topper listen, og det skyldes især deres lette adgang til arbejdsmarkedet i større byer, mener både forsker og borgmestre.

Dårligt helbred rammer flygtninge hårdere på arbejdsmarkedet

Dårligt helbred har større konsekvenser for jobchancerne for flygtninge end for danskere, viser ny Momentum-analyse. Det understreger, hvor stor en udfordring det er at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, mener KL-næstformand. Dansk Arbejdsgiverforening mener, at læger glemmer at se job som en del af løsningen.

Sjællændere er blandt EU’s mest mobile

Mere end hver fjerde af de beskæftigede, der bor i Region Sjælland, pendler til en anden region for at arbejde. Det overgås kun af regioner, der ligger tæt på storbyer som London, Bruxelles og Hamborg, og det selskab flugter godt med Greater Copenhagens ambitioner om at samle sig for at konkurrere med netop europæiske storbyer.

Leder
Kommunal erhvervsindsats betaler sig
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Danskere blandt de mest flytteivrige i EU
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk