Momentum nr. 21/2015, 8. december
Flere kommuner trækker nye borgere til

Hvor der i årene 2007-2012 hvert eneste år blev færre kommuner, som fik flere tilflyttere end fraflyttere, er der sket et bemærkelsesværdigt hop de seneste to år. I 2014 var der 46 kommuner, som havde et plus på flyttekontoen, mod blot 34 i 2012, viser ny Momentum-analyse.

Unge skal køre længere til erhvervsskole

Unge, der vælger en teknisk erhvervsuddannelse, har i gennemsnit næsten halvanden gang så langt i skole som dem, der vælger gymnasiet, viser ny Momentum-analyse. Det er uheldigt, mener flere aktører, når den politiske ambition er, at flere skal have en faglært uddannelse.

Kommuner samarbejder mere med frivillige om flygtninge

8 ud af 10 kommuner vurderer i en rundspørge, at de samarbejder mere med civilsamfundet om integrationsindsatsen, end de gjorde for et år siden. Samtidig vurderer 86 procent, at civilsamfundet har en positiv indstilling til kommunens nye flygtninge. Et samarbejde er afgørende, hvis integrationen skal lykkes, lyder det fra flere sider.

Borgmestres vederlag sakker bagud

Gennemsnitslønnen for de kommunalt ansatte steg fra 1994 til 2015 dobbelt så meget som borgmestrenes vederlag. Samtidig er arbejdspresset stort, og derfor mener KL og borgmestre, det er nødvendigt at se på, hvordan man kan skabe bedre arbejdsvilkår og sikre, at borgmestrenes vederlag følger med lønudviklingen i resten af samfundet. Forsker bakker op.

Leder
Politikere skal have rimelige løn- og arbejdsvilkår
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Sygehuse har oprustet massivt med læger og overlæger
Større og større landsbyer taber indbyggere
I Faaborg-Midtfyn tør de godt prioritere
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk