Momentum nr. 17/2015, 13. oktober
Borgmestre frygter konsekvenserne af regeringens omprioriteringsbidrag

Regeringens omprioriteringsbidrag, der tvinger kommunerne til at skære én procent af deres budget om året, vil føre til lavere serviceniveau og fyringer af ansatte i kommunen. Sådan lyder den utvetydige melding fra et markant flertal af landets borgmestre i ny Momentum-undersøgelse.

Mange læger henviser ikke til kommunale tilbud

Der er stor forskel på, hvor mange patienter de enkelte praktiserende læger henviser til kommunale sundhedstilbud, og hver fjerde læge har slet ikke henvist nogen patienter til kommunale tilbud i 2014. Det viser en ny Momentum-analyse. Centrale aktører finder det afgørende, at lægerne bliver mere opmærksomme på de kommunale tilbud, og de praktiserende lægers formand er enig.

Gymnasieelever taber stort ved skriftlig eksamen

Næsten alle landets gymnasier giver højere skriftlige årskarakterer, end eleverne kan leve op til ved eksamen. Forskellen er ofte markant og størst på fagligt svage gymnasier. Det viser en omfattende Momentum-analyse af karakterer for studenter i 2012-2014. Eksamenerne skal i højere grad afspejle hverdagen, hvis man skal forskellen til livs, mener flere aktører.

Flere censorer på skolen skal gøre op med stor forskel

Fjerritslev Gymnasium er det gymnasium i landet, hvor der var størst forskel på de skriftlige årskarakterer og eksamenskarakterer i 2012-2014. Det er et problem, som der skal gøres noget ved, og flere censorer blandt lærerne er en del af svaret, mener rektor.

Leder
Praktiserende læger skal spille mere aktivt med i det nære sundhedsvæsen
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Læger bruger mere tid på de ældste patienter
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk