Momentum nr. 15/2015 15. september
Aldrende læger udfordrer sundhedsvæsenet

30 procent af de praktiserende læger er fyldt 60 år, viser ny Momentum-analyse. Det er tre gange så mange som i 2001. Særligt nogle dele af landet har mange ældre læger, som også har ansvar for et stort antal patienter. Det er en farlig cocktail, som på længere sigt kan skabe lægemangel.

Yderkommuner får flest tilflyttere uden uddannelse

Yderkommuner får generelt den laveste andel af tilflyttere med mere end en grundskoleuddannelse, mens nordsjællandske kommuner og Skanderborg får flest. Tendensen skyldes jobmulighederne i kommunerne og urbaniseringen, forklarer ekspert.

Kommuner satser stort på innovation

På bare fire år er antallet af kommuner med en innovationsstrategi næsten firedoblet, og halvdelen har nu en strategi og mere end halvdelen en innovationsenhed, viser ny undersøgelse. Forsker glæder sig over udviklingen og ser et stort potentiale for kommunerne. Blandt andre Vejle og København er langt fremme i forhold til at skabe innovationsmiljøer og klæde medarbejderne på til at tage udfordringen op.

4 ud af 10 folketingspolitikere har kommunalpolitik på rygraden

41 procent af medlemmerne i det nyvalgte folketing har erfaring fra kommunalpolitik, viser ny Momentum-opgørelse. Forsker og politikere er enige om, at det er en god ballast at have haft problemstillingerne tæt på lokalt, inden man træder ind i landspolitik.

Leder
Læger spiller nøglerolle i det nære sundhedsvæsen
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Ældre bliver sendt tidligere hjem fra sygehus
Sjælland sakker bagud
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk