Momentum nr. 13/2015, 18. august
Kommuner satser stort på erhvervsindsats

De danske kommuner øger deres fokus på erhvervslivet år for år. Siden 2007 har kommunerne næsten fordoblet deres budget til initiativer, der har som mål at styrke væksten og gøre det lettere at være virksomhed. Det viser Momentums gennemgang af de kommunale regnskaber.

Danske unge smutter hurtigt fra reden

Danmark har den laveste andel i EU af unge, der bor hjemme hos forældrene. Det viser nye tal fra Eurostat. Og kun svenskerne er i gennemsnit yngre, når de flytter hjemmefra. Det skyldes ifølge forsker, at velfærdsstaten gør det muligt, og det ses som en værdi, at de unge skal ud og stå på egne ben.

Kommuner udbyder flere og flere opgaver

Ni ud af ti kommuner har øget andelen af konkurrenceudsatte opgaver fra 2007 til 2014. Det viser ny Momentum-kortlægning. Andelen er i dag høj på de ikke-borgernære områder. En væsentlig forøgelse vil ikke kunne lade sig gøre uden markant mere konkurrenceudsættelse af velfærdsområderne. Her skræmmer sporene fra flere konkurser på ældreområdet dog.

Danskerne elsker robotter

Ifølge en ny undersøgelse er danskerne sammen med svenskerne det folkefærd i EU, der er mest positivt indstillet over for robotter. Et stort flertal mener også, at robotter er gode for samfundet, fordi de hjælper mennesker. Resultatet giver en god mulighed for at indfase mere af den nødvendige velfærdsteknologi, mener eksperter.

Leder
Kommuner arbejder for vækst
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Velfærdsteknologi bliver mere og mere udbredt
Kommuner får flere og flere ansatte med ikke-vestlig baggrund
Ikke-vestlige mænd gør op med det kønsopdelte arbejdsmarked
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk