Momentum nr. 11/2015, 9. juni
Pendling giver økonomisk bonus

Pendlere tjener i gennemsnit 18 procent mere end ikke-pendlere, viser ny Momentum-analyse. Det er især omkring hovedstadsområdet, Aarhus og trekantsområdet, at pendlerne tjener ekstra.

Danskerne har europarekord i tryghed

En ny undersøgelse viser, at 98 procent af danskerne mener, at deres by er et sikkert sted at bo. Det placerer Danmark på en delt førsteplads i EU, hvor lande som Italien og Bulgarien ligger nederst. Eksperter peger på udbredt tillid og et velfungerende retssystem som hovedårsagerne.

Kan handelsaftale med USA sparke Europas vækst i gang?

Europa-Parlamentet kommer i morgen med sit første indspark i de igangværende forhandlinger mellem USA og EU om en frihandelsaftale. Parlamentet skal godkende den endelige aftale, og derfor imødeses dets holdning med spænding. Lige nu er det især graden af investorbeskyttelse kontra landenes suverænitet, der skaber debat blandt parlamentsmedlemmerne.

Kommuner går sammen i jagten på vækst

I et forsøg på at gøre sig mere attraktive over for blandt andet udenlandske investeringer er over 8 ud af 10 kommuner gået med i en business region. Senest er 11 nordjyske kommuner gået sammen med Region Nordjylland. Erfaringerne fra Sverige er gode, og eksperter ser flere fordele ved at stå samlet.

Leder
Kommuner er klar til at samarbejde med ny regering - uanset farve
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Danskerne: Pårørende skal hjælpe syge familiemedlemmer
Erfaringer giver mere mod på at hjælpe syge familiemedlemmer
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk