Momentum nr. 5/2015, 10. marts
En tredjedel mangler signal på landet

Hver tredje borger i landområder har problemer med dækningen på mobiltelefonen, og mange føler sig ikke trygge ved at kunne gennemføre nødvendige opkald. Det viser ny Momentum-undersøgelse. KL og Landdistrikternes Fællesråd kalder det utilfredsstillende og kræver politisk handling nu.

Virksomheder stiller krav til kommunerne

Infrastrukturen og mobil- og bredbåndsdækningen skal være på plads. Og så skal kommunen kunne levere en god og effektiv sagsbehandling i byggesager. Det er virksomhedernes tre vigtigste prioriteringer i forhold til deres kommune, viser stor KL-undersøgelse, hvor virksomheder er blevet spurgt til den kommunale erhvervsindsats. Der er stor forskel på prioriteringen fra branche til branche.

Dårlig mobil- og bredbåndsdækning hæmmer kommunal digitalisering

Næsten alle kommuner oplever, at det i dele af kommunen er vanskeligt at få en tidssvarende mobil- og bredbåndsdækning, viser ny Momentum- undersøgelse. Det hæmmer kommunernes muligheder for at indføre digitale løsninger og spiller ind på virksomhedernes valg af adresse. KL opfordrer derfor regeringen til at sætte mere turbo på mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark.

Danskerne vil sætte turbo på landdistrikterne

Stort flertal af danskerne bakker op om initiativer for at skabe vækst og udvikling i landdistrikter, viser ny Momentum-undersøgelse. 8 ud 10 mener, at der bør investeres kraftigt i digital infrastruktur, så det bliver nemmere at bo og drive virksomhed på landet. Stort flertal mener også, at der bør investeres i fysisk infrastruktur og nedrivning af forfaldne huse.

Leder
Nu skal der sættes strøm til landdistrikterne
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Forældre til anbragte børn er ringe stillet
Handel og industri går stærkest i hovedstaden – erhvervsservice vækster mest i Østjylland
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk