Momentum nr. 22/2014, 9. december
Enkle arbejdstidsregler vil gavne både ansatte og borgere

Et markant flertal af lederne og vagtplanlæggerne i kommunerne ønsker enklere arbejdstidsregler på døgnområdet, viser ny undersøgelse. De nuværende regler er svære at arbejde med og gør det svært at imødekomme medarbejderes ønsker til vagtplanen. Stort flertal mener også, at enklere regler vil betyde bedre service til borgerne.

Nye regler bremser kommunale solceller

Nye regler for opsætning af solceller har fået 85 procent af landets kommuner til at opgive planer om solcelleanlæg, der ellers er vigtige for overgangen til vedvarende energi. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Kommunerne forstår ikke, hvorfor der skal være dårligere vilkår for dem end for regioner og staten. Udviklingen ærgrer også naturfredningsforeningen og Enhedslisten.

Hvert tredje barn har ingen bedsteforældre i nærheden

En ud af tre danske børn under 11 år har ingen bedsteforældre inden for 20 kilometers afstand, viser ny Momentum-undersøgelse. Over halvdelen af børnene i København har over 20 kilometer til bedsteforældre, mens det kun gælder 14 procent af børnene på Mors. Det kan give praktiske problemer at have langt til bedsteforældrene, men forholdet behøver ikke blive dårligere, mener forsker.

Skilsmisse forplanter sig i sygefraværet

Nyligt fraskilte har langt flere sygedage fra jobbet end kolleger, som ikke har gennemgået en skilsmisse, viser ny Momentum-analyse. Det samme fraværsmønster tegner sig for folk, der mister deres ægtefælle. Store kriser i privatlivet er opslidende og rammer naturligt også arbejdslivet, mener forskere.

Leder
Kommuner er klar til at hjælpe flygtninge
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Storken flyver lavt over Snedsted og Fuglebjerg
Kommunernes minister vil afhjælpe bureaukrati
De fattigste går sjældent til tandlægen
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk