Momentum nr. 18/2014, 14. oktober
Virksomheder i landområder må kæmpe hårdt for at få lån

De kommunale erhvervschefer i land- og yderkommuner oplever, at virksomheder og iværksættere får afslag på lån, selv om de er økonomisk sunde og perspektivrige. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Erhvervscheferne opfordrer staten til at sikre, at virksomheder i landområder kan optage lån.

Ældres forbrug vokser mere end andre gruppers

Par over 60 år er den befolkningsgruppe, hvis forbrug er vokset mest siden 1997. Og de enlige over 60 år ligger også godt over gennemsnittet, viser ny Momentum-analyse. Bedre pensioner, afdragsfri lån, store friværdier og ældrecheck har givet de ældre flere penge mellem hænderne, siger eksperter. Samtidig er lysten til at bruge penge også blevet større.

Når arbejdsløshed kun er et af mange problemer

Over dobbelt så stor en andel af de ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere bliver indlagt i forhold til beskæftigede. Og markant flere er i ambulant kontakt med sygehuset, viser en ny Momentum-undersøgelse. Der er brug for bedre samarbejde mellem de offentlige sektorer, hvis flere skal i arbejde, mener forsker.

Flere folkepensionister tager på udlandseventyr

Antallet af ældre, der bor i udlandet og modtager dansk folkepension, stiger år for år. Over 42.000 modtog i 2013 deres folkepension uden for landets grænser, og udgifterne til udlandspensionisterne forventes at runde to milliarder kroner næste år.

Leder
Hvem er "de ældre"?
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Forrige nummer
Flere og flere pensionister holder fast i jobbet
Gislinge og Skårup har knækket koden
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk