Momentum nr. 16/2014, 16. september
Borgmestre i oprør mod planlov

Et overvældende flertal af landets borgmestre kræver ændringer i den nuværende planlovgivning. De mener, at reglerne udgør en barriere for vækst og udvikling i kommunerne og ønsker mere rum til lokale skøn og beslutninger.

Flere og flere danskere har langt til arbejde

Andelen af personer med over 50 kilometer på arbejde er steget med 43 procent på bare 10 år, viser ny Momentum-analyse. Dermed kan over 200.000 danskere nu betegnes som langdistancependlere. Det er især sjællændere, der pendler langt. Analysen viser dog også, at to tredjedele af langdistancependlerne opgiver pendlertilværelsen i løbet af to år.

Livsstilssygdomme rammer hårdt i almene boliger

Diabetes og lungesygdomme rammer særlig hårdt beboere i den almene sektor, som to-tre gange så ofte er indlagt for de sygdomme end andre borgere. Det viser ny fælles analyse fra KL og boligselskabernes organisation BL. Forsker kalder det et klart tegn på et socialt opsplittet boligmarked. Han mener, at målrettede sundhedsindsatser i de almene boligområder er vejen frem.

Fædreorlov er et københavnerfænomen

Mænd i hovedstadsområdet tager langt mere barselsorlov end deres kønsfæller i provinsen, viser ny Momentum-analyse. Forsker peger på, at højere uddannelse og mere fokus på fædreorlov i de store byer formentlig er hovedforklaringen.

Forrige nummer
Ledige kontakter vagtlægen langt oftere end beskæftigede
Hovedstaden er barnevognenes højborg
Leder
Kommuner bør have mere råderum til at skabe vækst
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk