Momentum nr. 10/2014, 13. maj
EU påvirker halvdelen af alle kommunale beslutninger

47 procent af alle punkter på kommunalbestyrelsens dagsorden er direkte eller indirekte påvirket af EU-beslutninger. Det viser ny analyse, som ifølge forsker viser vigtigheden af, at kommunerne engagerer sig aktivt i EU’s beslutninger.

Danske EP-kandidater er splittet om databeskyttelse

EU-kommissionens forslag til nye regler for databeskyttelse bliver et af de hotte emner for det nye Europa-parlament. De danske spidskandidater er uenige om, hvordan der skal sikres bedre databeskyttelse, og hvordan den offentlige sektor skal omfattes.

Kun hver fjerde EP-kandidat har erfaring med kommunalpolitik

Kun to af de otte danske spidskandidater til Europa-Parlamentet har siddet i en kommunalbestyrelse, og blandt alle kandidaterne har kun 24 af 100 personlige erfaringer med kommunalpolitik. Det giver ellers en god ballast for at vide, hvordan EU-beslutninger bliver ført ud i livet og påvirker lokalområderne, mener forsker og flere kandidater med kommunal erfaring.

Velfærdsteknologi hitter i kommunerne

Loftlifte og elektriske bade- og toiletstole findes i næsten alle kommuner, vasketoiletterne er godt på vej, og spiserobotter afprøves. Det viser en ny undersøgelse fra KL’s Center for Velfærdsteknologi. Både borgere og medarbejdere har gavn af velfærdsteknologien, og derfor vil vi ifølge forsker også se en fortsat stigning. Ældre Sagen støtter udviklingen, så længe det sker på den enkelte borgers præmisser.

Leder
EU er vigtigt for kommunerne
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Danskerne dumper kommunale veje og bygninger
Kommuner gør sig attraktive for virksomheder
Kommuner vil skaffe stemmer til Europa-parlamentsvalget
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk