Momentum nr. 9/2014, 29. april
Danskerne dumper kommunale veje og bygninger

Hver anden dansker mener, at de kommunale bygninger og anlæg generelt er utidssvarende. Det viser ny Momentum-analyse. Specielt veje, folkeskoler og kloakker får en hård bedømmelse. KL-formand erkender, at der er behov for at investere markant i nybyggeri og vedligeholdelse de kommende år. Men det kræver, at regeringen giver kommunerne frihed til at bruge penge på anlægsinvesteringer.

Kommuner vil skaffe stemmer til Europa-parlamentsvalget

16 kommuner regner med at lave særlige initiativer for at øge valgdeltagelsen til Europa-Parlamentet, mens yderligere 20 overvejer det. Brevstemmer på herberger og ved opfordringer på sociale medier er et par af metoderne. Valgforsker mener, at det kan være en god investering for kommunerne for at øge valgdeltagelsen fremover.

Kommuner gør sig attraktive for virksomheder

Mange kommuner har iværksat initiativer for at tiltrække og gøre det lettere at stifte virksomheder, viser ny Momentum-undersøgelse. Den peger på, at servicering af erhvervslivet har fået en langt større rolle i kommunernes arbejde i de seneste år. Udviklingen vækker glæde i erhvervslivet og hos Socialdemokraternes erhvervs- og vækstordfører.

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Forrige nummer
Danmark halter efter nabolande med offentligt byggeri
Nordsjælland henter statslige job, mens Vest- og Sydsjælland taber
Dansk-kinesisk kommuneaftale skal styrke dansk eksport
Kampen om affaldet går ind i den afgørende fase
Leder: Plads til kommunale investeringer
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk