Momentum nr. 8/2014, 15. april
Danmark halter efter nabolande med offentligt byggeri

Danmark er et af de europæiske lande, som investerer mindst i nybyggeri og renovering af offentlige anlæg og bygninger. Det viser nye tal for de offentlige investeringer siden finanskrisens indtog. Vi prioriterer ikke fremtidens offentlige sektor, mener økonomiprofessor Nina Smith.

Nordsjælland henter statslige job, mens Vest- og Sydsjælland taber

Antallet af statsligt ansatte er steget fra 2009 til 2013. Nordsjælland, Østjylland og Fyn har fået den største del af stigningen, mens Vest- og Sydsjælland, København og Bornholm har fået færre statslige job. Forsker opfordrer til at lægge en langsigtet plan for, hvor de statslige arbejdspladser placeres.

Dansk-kinesisk kommuneaftale skal styrke dansk eksport

KL underskriver i næste uge en samarbejdsaftale med foreningen af kinesiske borgmestre. Aftalen kan være en afgørende murbrækker for at øge dansk eksport til Kina og dermed skaffe flere arbejdspladser til Danmark. Det vurderer forsker og erhvervsliv. Samarbejde mellem offentlige myndigheder spiller nemlig en vigtig rolle på det kinesiske marked.

Kampen om affaldet går ind i den afgørende fase

I mere end ti år har embedsmænd og skiftende regeringer overvejet, hvordan det danske affaldsmarked kan liberaliseres. Nu fremsætter regeringen formentlig et lovforslag til efteråret. Politikerne øjner en økonomisk gevinst ved at udbyde affaldsbehandling til private. International affaldsrådgiver mener, at Danmark gambler med et af verdens bedste systemer til at behandle affald.

Forrige nummer
En tredjedel af kommunerne opsuger tilflytterne
Leder
Plads til kommunale investeringer
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk