Momentum nr. 20/2013, 10. december
Borgerne vil have mere direkte indflydelse i kommunen

Fire ud af ti borgere vil inddrages mere i beslutninger om deres lokalområde, viser ny undersøgelse. Forsker glæder sig over engagementet og mener, at de nye kommunalbestyrelser skal finde nye måder at inddrage borgerne på.

Hvert ottende barn er overvægtigt, når det begynder i skolen

Ny landsdækkende database giver det hidtil mest finmaskede billede af andelen af overvægtige blandt danske børn. Hvert ottende barn er overvægtigt, når det begynder i skolen. Og hver sjette er overvægtig, når de går ud af skolen. I Ishøj er en ud af fire børn i indskolingen overvægtige, mens det blot gælder syv procent i Lyngby-Taarbæk.

To ud af tre ansatte i jobcentrene har en fortid i det private

Jobcentrene er blevet hårdt kritiseret for at kende for lidt til virksomhedernes virkelighed. Men ny undersøgelse viser, at to tredjedele af de ansatte på jobcentrene faktisk selv har arbejdet i det private erhvervsliv. Erhvervsorganisationen Dansk Industri er positivt overrasket.

Hele familien kommer i behandling for misbrug

Mange kommuner tilbyder i dag behandling til misbrugere, hvor hele familien indgår, viser ny undersøgelse af kommunernes misbrugsbehandling. Flere og flere kommuner er også begyndt at screene misbrugere for psykiske lidelser, inden de begynder behandling. KL mener, der er sket et kvalitetsløft af misbrugsbehandlingen. Rådet for Socialt Udsatte ser også gode takter, men efterlyser flere investeringer.

Leder
Leder: Vi skaber velfærd i fællesskab
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Forrige nummer
Hvidovre tog det største spring i valgdeltagelse
Kort uddannelse hjælper svage unge på rette vej
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk