Momentum nr. 18/2013, 12. november
Flere og flere vil til stemmeboksen

71 procent af hele befolkningen og 58 procent af de under 25-årige er nu helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget, viser ny Momentum-måling. Det er en markant stigning siden en tilsvarende måling otte måneder tidligere. Formanden for Dansk Ungdoms Fællesråd glæder sig og håber på en stor valgdag.

Ældrepleje er det hotteste valgtema

Ældrepleje er det vigtigste emne for vælgerne op til kommunalvalget, viser en ny Momentum-undersøgelse. Kommunalforsker peger på, at det er et område, der principielt berører os alle og indeholder håndgribelige spørgsmål i velfærdsdebatten.

Drømmen om Amerika lever stadig i danskerne

En tredjedel af danskerne kunne forestille sig at arbejde i USA eller Canada. Dermed topper det – på niveau med Københavns-området – listen over steder, danskerne kunne tænke sig at arbejde. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Interessen for Nordamerika er steget voldsomt siden en tilsvarende undersøgelse i 2010.

Kun de største byer kan trække danskerne fra hjemegnen

Hvis danskerne skal flytte efter et arbejde, skal det være til udlandet eller de største danske byer. De mellemstore byer har svært ved at tiltrække folk, viser ny Momentum-undersøgelse. Den manglende mobilitet er dårlig for samfundsøkonomien, men det er svært at ændre udviklingen, vurderer forsker. Men det kan lade sig gøre, mener Slagelses borgmester.

Psykisk syge savner sammenhæng i kommuner og regioners tilbud

Bedre sammenhæng mellem kommuner og regioners tilbud til psykisk syge står højest på ønskelisten til de nye politikere, der bliver valgt ved kommunal- og regionsvalget. Det viser en ny panel-undersøgelse blandt folk, der har eller har haft en psykisk sygdom. Både kommunal- og regionalpolitikere erkender problemerne og vil give arbejdet med sammenhæng i indsatserne større prioritet.

Leder
Leder: Store opgaver venter de nye kommunalpolitikere
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Forrige nummer
Danskerne: Skilsmisseramte må selv finde bolig
Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk