Momentum nr. 14/2013, 17. september
Flere og flere går til kommunen for at få en bolig

Kommunerne får et stigende antal henvendelser fra borgere, der ønsker hjælp til at finde en bolig. Det viser en ny Momentum-undersøgelse blandt de ansvarlige for den kommunale boliganvisning. Borgerne er også blevet mere krævende og siger ofte nej til et boligtilbud.

Læs mere
Danskerne klar til international folkeskole

Et flertal af danskerne bakker op om internationale linjer i folkeskolen, viser ny Momentum-undersøgelse. Det er et stort ønske fra både erhvervsliv og kommuner, men Dansk Folkeparti blokerer for at ændre lovgivningen, så det bliver muligt at undervise på andre sprog end dansk. Selv mange DF-vælgere er ellers positive over for idéen.

Læs mere
Internationale skoler lever stadig på Christiansborg

Dansk Folkeparti blokerer for internationale linjer i folkeskolen. Men nu opfordrer Venstre regeringen til at fremlægge et lovforslag, der åbner for, at kommuner kan etablere internationale skoler uden for folkeskoleregi.

Læs mere
Sverige har knækket kurven for valgdeltagelse

Efter en længere periode med faldende valgdeltagelse ved svenske kommunalvalg har svenskerne fået vendt udviklingen. En af de væsentligste forklaringer er bedre muligheder for at stemme før valget, vurderer svensk valgforsker. Det er den samme medicin, som vi nu også afprøver i Danmark.

Læs mere
Danskerne savner ikke kommunen på Facebook

Flere kommunikationsfolk har kritiseret kommunerne for at være for sløve til at komme på de sociale medier. Men kritikken bider ikke på danskerne. Kun hver femte dansker mener, deres kommune bør have en Facebook-side, viser ny Momentum-undersøgelse.

Læs mere
Forrige nummer
Et valg i krisebevidsthedens tegn
Arbejdspladser og vækst kan afgøre tæt valgkamp
Udkantskommuner har flest seniorjobbere
Leder
Jeg ringer da bare til kommunen
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk