Momentum nr. 12/2013, 20. august
Færre danskere sætter en ære i at klare sig selv

Danskerne er i dag ikke nær så ”hellige” i forhold til, at de vil klare dem selv uden at lægge det offentlige til last, som de var i 1995. Det viser ny Momentum-undersøgelse. En meget uheldig udvikling, mener både Socialdemokraterne og Liberal Alliance.

Læs mere
Danskerne aner ikke, hvordan man stemmer inden valgdagen

Kun hver femte dansker ved, hvordan man kan stemme inden valgdagen. Og mange tror, at det er en langt mere besværlig procedure, end det faktisk er. Nye regler har også åbnet for mobile valgsteder, hvor man kan stemme på arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner inden valgdagen. Minister håber, at det vil øge den hensygnende valgdeltagelse til kommunalvalget.

Læs mere
Stor kampagne skal give flere krydser

Økonomi- og Indenrigsministeriet, Danske Regioner og KL søsætter snart en kampagne, der skal få flere til at stemme ved kommunal- og regionalvalget til november. Kampagnen vil spille på mange baner for at få danskerne op fra sofaen.

Læs mere
Danskerne tror på, at deres stemmer nytter

Danskerne er det folk i EU, som tror mest på, at det giver dem indflydelse at stemme ved både lokalvalg og folketingsvalg. Ekspert mener, at danskerne har større tillid til det politiske system end i andre lande.

Læs mere
Nye udskolingsforløb skal stoppe nedturen på erhvervsskoler

Frafaldskurven skal knækkes på landets erhvervsuddannelser. KL mener, at folkeskole og ungdomsuddannelser skal samarbejde om udskolingsforløb, så unge bliver mere motiverede til at tage en erhvervsuddannelse. Erhvervsskoler, fagbevægelse og erhvervsliv ser positivt på idéen.

Læs mere
Forrige nummer
Mange kommuner har ferietilbud til børnene
Mænd er mere til kommunalpolitik end kvinder
Leder
Flere skal have en erhvervsuddannelse
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk