Momentum nr. 10/2013, 11. juni
Gymnasier er for flinke med skriftlige årskarakter

Næsten alle landets gymnasier giver højere skriftlige årskarakterer, end eleverne kan leve op til ved eksamen. Forskellen er ofte markant. Det viser en omfattende Momentum-analyse af karakterer for studenter i 2010-2012. Forskellen er størst øst for Storebælt og på gymnasier med fagligt svage elever.

Læs mere
"Vi har massive problemer med snyd"

Hvidovre Gymnasium er det gymnasium i landet, hvor der er størst forskel på årskarakterer og eksamenskarakterer. Rektor Kirsten Jensen mener, den væsentligste forklaring er, at mange elever snyder med de skriftlige opgaver i løbet af året.

Læs mere
Kommuner gør det nemmere at bruge naturen

85 procent af kommunerne tilbyder i dag faciliteter som eksempelvis shelters, havnebade, stisystemer, naturlegepladser, klatrevægge og udendørs motionsredskaber, der gør det nemmere at bruge naturen. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Mange kommuner vil gå længere ad den vej. Udviklingen glæder Friluftsrådet og forsker, som dog mener, kommunerne kan blive bedre til at reklamere for de gode tilbud.

Læs mere
Danskerne tænder mere på Christiansborg end rådhusene

Ny Momentum-undersøgelse viser, at interessen for kommunalpolitik er lavere end interessen for politik generelt. For at ændre tendensen skal det ifølge forsker blive mere tydeligt for borgerne, at der er noget på spil i de politiske prioriteringer, som kommunalbestyrelsen tager.

Læs mere
Forrige nummer
Vinteren har smadret vejene
En million seniorer udfordrer velfærdsstaten
Leder
Skelsættende reform af folkeskolen
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk