Momentum nr. 8/2013, 14. maj
Kommunerne er ved at drukne i socialt ansvar

6,5 procent af de ansatte i kommunerne er ansat i fleksjob, løntilskud eller seniorjob. Det er en væsentlig stigning på få år og en langt højere andel end andre sektorer. Grænsen er nået for, hvor stort et socialt ansvar de kommunale arbejdspladser kan tage, mener KL-udvalgsformand.

Læs mere
Kommuner åbner dørene døgnet rundt

Flere og flere kommuner åbner dørene, så borgerne kan bruge idrætsfaciliteter, øvelokaler og legepladser uden for normal åbningstid. Københavns Kommune har truffet principbeslutning om, at alle kultur- og fritidstilbud skal have åbent 24 timer i døgnet.

Læs mere
Selvbetjente biblioteker boomer

Antallet af selvbetjente biblioteker er mere end fordoblet på bare halvandet år, viser nye tal fra Kulturstyrelsen. Og det stopper ikke dér, viser en Momentum-rundspørge, hvor mange kommuner forventer at oprette eller udbygge antallet af selvbetjente biblioteker. Borgerne kommer mere på biblioteket og låner flere bøger med de øgede åbningstider.

Læs mere
Mobile valgsteder høster flere stemmer

Flere danskere vil stemme til kommunalvalget, hvis de kan stemme tættere på deres hjem eller på deres arbejdsplads eller uddannelsessted. Det siger danskerne selv i ny Momentum-undersøgelse. Særligt de unge kan trækkes til stemmeboksen på den måde. Flere kommuner tager udfordringen op og laver mobile stemmebokse.

Læs mere
Det nære sundhedsvæsen rykker tættere på

Mere end hver femte kommune har i dag et akutteam, der rykker ud for at hjælpe ældre i deres hjem. De forebyggende indsatser er i stærk vækst i kommunerne. Og det er rigtig positivt, mener ekspert.

Læs mere
Forrige nummer
Seniorjob er en sovepude for at finde ordinære job
Kommuner energirenoverer på livet løs
Leder
Kommunen er til for borgerne - døgnet rundt
Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk