Momentum nr. 6/2013, 16. april
Mænd stormer ind på SOSU-uddannelser

I 2001 var blot fem procent af de nye elever på SOSU-uddannelserne mænd, mens det i 2011 var næsten tredoblet. Også på flere andre traditionelle ”kvindeuddannelser” som pædagog og sygeplejerske bliver der flere mænd, viser nye tal. Til gengæld bliver der færre kvinder på ”mandeuddannelser”.

Læs mere
Seniorjobbere står i kø hos kommunerne

Antallet af personer i seniorjob vil runde 5.000 inden sommerferien og dermed næsten være nidoblet på blot syv måneder. Det vurderer kommunerne i ny undersøgelse. Kommunerne er tvunget til at finde jobbene, men kæmper hårdt for at finde relevante job. KL kræver derfor ordningen reduceret eller helt afskaffet. Regeringen vil bevare ordningen, men åbner for, at andre sektorer kan aflaste kommunerne.

Læs mere
Kandidater søges

Antallet af kandidater til kommunalvalg er dykket siden 1974. Og partierne skal arbejde hårdere og hårdere for at fylde kandidatlisterne. Hvis tendensen skal vendes, skal de store muligheder for indflydelse sælges bedre og arbejdsvilkårene forbedres, fastslår forsker og borgmester. Potentialet er der: Hver syvende dansker vil gerne stille op, hvis de bliver opfordret, viser ny Momentum-undersøgelse.

Læs mere
Akutledige skifter branche og arbejdssted for at få job

De ”akutledige”, som er lykkedes med at finde job, har ofte skiftet både branche og arbejdssted for at finde job. Det viser ny unik undersøgelse. Mange har også måttet acceptere en lønnedgang. A-kasser og kommuner glæder sig over de lediges store mobilitet.

Læs mere
Forrige nummer
Unge gider ikke kommunalpolitik
Mange dygtige elever tager 10. klasse på efterskole
Nye metoder hjælper hjemløse
Ledige bliver mere syge, jo længere de er ledige
Leder: Kommunalpolitik er vigtigt - for alle
Leder
Undskyld, men arbejdsgiverne har altså ledelsesretten
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk