Momentum nr. 5/2013, 19. marts
Unge gider ikke kommunalpolitik

Kun 35 procent af de 17-24-årige er helt sikre på, at de vil stemme til kommunalvalget til november. Tallet for hele befolkningen er 61 procent. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Et alvorligt demokratisk problem, mener forsker, borgmester og Dansk Ungdoms Fællesråd.

Læs mere
Mange dygtige elever tager 10. klasse på efterskole

En femtedel af de dygtige elever med et karaktergennemsnit over 8 tager 10. klasse, selv om den primært er tænkt til dem, der har brug for et fagligt løft. De stærke elever klumper sig på efterskolerne. Luksus i krisetider, siger eksperter, kommuner og erhvervsliv.

Læs mere
Nye metoder hjælper hjemløse

Nye metoder, hvor hjemløse starter med at få en bolig sammen med en håndholdt indsats, har vist sig at være en stor succes, da under to procent har mistet boligen i projektperioden. Det viser en foreløbig evaluering. Hjemløseforsker, kommuner og minister vil have metoderne bredt ud.

Læs mere
Ledige bliver mere syge, jo længere de er ledige

Jo længere man er ledig, jo oftere er man sygemeldt. Det viser Momentums kortlægning af alle de akutledige. De var betydeligt mere syge sidst i perioden, end de var i den første tid. Eksperter peger på to forklaringer: Det er stressende at være ledig, og nogle spekulerer i, at langvarig sygdom kan udskyde faldet ud af dagpengene.

Læs mere
Forrige nummer
Akademikere løber med lediges uddannelse
Flere og flere kontakter kommunen via nettet
Leder
Kommunalpolitik er vigtigt - for alle
Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.

Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.

Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her


Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk