Momentum nr. 1/2013, 15. januar 2013
Momentum nr. 1/2013
Unge kvinder søges

De unge mænd bliver i hjembyen, mens de unge, ambitiøse kvinder flytter til storbyerne. Hårdt trukket op er det den demografiske udvikling i Danmark. Flere og flere kommuner har en klar overvægt af unge mænd i forhold til unge kvinder.


Kommuner søger tættere samarbejde med sygehuse

Det er nødvendigt med et tættere samarbejde på sundhedsområdet, hvis vi skal sikre bedre patientforløb. Det mener et klart flertal af de kommunale sundhedschefer i en ny Momentum-rundspørge, som også viser, at flere kommuner er i gang med eller ønsker et mere integreret samarbejde med sygehuse og praktiserende læger. Danske Regioner bakker op om ideen.


Frivillige er nødvendige for fremtidens velfærd

Hvis vi skal opretholde den kommunale service på det nuværende niveau, skal vi have flere frivillige, tænke dem mere ind i den kommunale service og opbløde grænserne for, hvad de må lave. Det mener et klart flertal af landets kommunaldirektører. Også regeringen vil have de frivillige inddraget mere i fremtidens velfærdssamfund.


Pensionister rejser mere og mere

Pensionister og efterlønsmodtagere rejser langt mere end før. Momentum-analyse viser, at pensionister og efterlønsmodtagere i gennemsnit bruger 55 procent mere på rejser end for 10 år siden. Det er betydeligt mere, end alle danskeres rejseudgifter gennemsnitligt er steget i samme periode.


Leder

Samarbejde er vejen til et bedre sundhedsvæsen

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S