Momentum nr. 11/2012, 11. december 2012
Momentum nr. 11/2012
Danske børn får for lidt motion

Langt under halvdelen af folkeskoleeleverne lever op til Sundhedsstyrelsens anbefaling om at være fysisk aktiv mindst en time hver dag. Det viser en ny Momentum-undersøgelse blandt forældre. Det skader indlæringen, fordi fysisk aktivitet giver bedre koncentration.


Danskere propper sig med antidepressiver

Nye OECD-tal viser, at danskernes forbrug af antidepressiv medicin ikke bare er højt, men rigtig højt. Faktisk så højt, at vi ligger nummer to, når vi sammenligner os selv med 18 andre europæiske lande. I 2000 lå vi blot nummer ni. De praktiserende læger udskriver for meget medicin på et for løst grundlag, lyder kritikken.


Kommuner er vilde med frivillige

De frivillige er i høj kurs i kommunerne. Praktisk talt alle kommuner har øget samarbejdet med frivillige de seneste år og forventer, at de vil inddrage dem endnu mere i fremtiden. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Fra de frivilliges side er der glæde over interessen, og man samarbejder gerne med kommunerne. Det skal dog ske i en ordentlig dialog, hvor de frivillige bliver involveret tidligt i processen.


Ny forordning truer dansk digitalisering

EU-Kommissionens forslag til ny forordning om databeskyttelse kan blive en bombe under digitaliseringen af den offentlige sektor i Danmark, advarer kommuner og regioner. Forslaget stiller en række omfattende krav til databehandling, som vil forsinke og fordyre selvbetjeningsløsningerne voldsomt.


Flere og flere Christiansborg-politikere være borgmestre

Tre tidligere ministre samt flere prominente folketingsmedlemmer har bebudet deres kandidatur som borgmesterkandidater ved kommunalvalget i 2013. Dermed forstærkes tendensen fra de seneste valg, hvor flere folketingsmedlemmer rakte ud efter borgmesterkæderne. Tidligere er trafikken mest gået den anden vej, men større kommuner med flere opgaver har gjort kommunalpolitik mere attraktivt.


Leder

Kommunalpolitik rykker

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S