Momentum nr. 10/2012, 13. november 2012
Momentum nr. 10/2012
Trætte elever fylder i folkeskolen

Mere end hver tredje elev i de ældre klasser møder mindst en gang om ugen op i skole uden at være ordentligt udhvilet. Trætheden præger også indskolingen, hvor hvert femte barn møder træt i skole mindst en gang om ugen. Det viser en ny Momentum-undersøgelse.


Ældre er på lykkepillen

Næsten hver fjerde dansker over 80 år tager antidepressiv medicin, viser nye tal. Det er tre gange så mange som i befolkningen som helhed. Ældre Sagen mener, at tallet er alt for højt, og Sundhedsstyrelsen er også bekymret for, at for mange læger vælger medicinen som den lette løsning til ældre, selv om det ikke har effekt for alle.


Danskerne elsker deres job

Vi danskere er glade for vores arbejde. Det viser både en ny Momentum-undersøgelse og ny rapport fra Eurofound, der placerer Danmark helt i top blandt EU-landene, når det gælder job-tilfredshed. Forsker mener, at de væsentligste forklaringer er den høje tillid til hinanden og den høje selvbestemmelse på de danske arbejdspladser.


Europa har øjnene rettet mod de frivillige

Flere europæere har meldt sig som frivillige, og politikernes fokus på området er blevet større under den økonomiske krise. I England har regeringen et klart mål om at styrke frivilligheden og flytte flere opgaver fra offentligt regi til de frivillige. Indtil videre dog uden den store succes. Danmark kan lære af de britiske erfaringer, mener eksperter.


Uddannelse af ledere giver bedre kommunal service

Videreuddannelse af kommunale ledere giver mere professionelle ledere, som bedre kan styre gennem forandringer. Og i sidste ende giver det bedre service for borgerne. Det viser en foreløbig evaluering af Den Offentlige Lederuddannelse.


Leder

Er mere medicin altid det rigtige?

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S