Momentum nr. 9/2012, 16. oktober
Momentum nr. 9/2012
Mit barn skal da have en studenterhue

Den almene studentereksamen er klart den ungdomsuddannelse, som flest danskere ønsker for deres barn. Det viser ny Momentum-undersøgelse. Helt skævt, mener flere eksperter, som peger på, at mange unge ville være bedre egnet på en erhvervsuddannelse.


Antorini vil styrke erhvervsuddannelser

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini ærgrer sig over, at erhvervsuddannelserne ikke har højere status i befolkningen. Hun giver det høj prioritet at få løst praktikpladsproblemet og styrke erhvervsuddannelserne.


Danskerne siger ja tak til flere frivillige i den sociale sektor

Danskerne mener ifølge en ny Momentum-undersøgelse, det er en god idé, at frivillige udfører frivilligt arbejde på social- og sundhedsområdet. KL, Røde Kors og Ældre Sagen ser et stort potentiale i at inddrage de frivillige mere på området. Også FOA anerkender de frivillige som et godt supplement, men advarer mod at lade de frivillige overtage de ansattes arbejde.


Lærerne siger ét - forældrene hører noget andet

Et eller andet går skævt i kommunikationen mellem lærere og forældre i folkeskolen, viser ny Momentum-undersøgelse. Mens en stor del af lærerne siger, at de fortæller forældrene, hvordan de kan støtte deres børns udvikling og læring, mener langt færre forældre, at lærerne fortæller dem den slags.


Forældredialog skal ind i skolens kultur

Lærerne mener, det skal være en fælles kultur på skolen, hvis de skal have et bedre samarbejde med forældrene om børnenes læring. Mange lærere stiller gerne flere krav og følger op på, hvad forældrene gør for børnenes læring derhjemme.


Byggesagsansøgninger er fyldt med fejl og mangler

Alt for ofte er der fejl og mangler i de byggesagsansøgninger, kommunerne modtager fra borgere og virksomheder. Det forsinker byggesagerne i rigtig mange sager, vurderer kommunerne i ny Momentum-undersøgelse. Derfor er kommunerne utilfredse med, at Energistyrelsens officielle opgørelse over sagsbehandlingstider inkluderer ventetiden med at skaffe oplysninger fra ansøgerne.


Kommunerne bruger mere krudt på erhvervslivet

Kommunerne har de seneste år sat ekstra ressourcer ind på at servicere erhvervslivet, viser ny Momentum-undersøgelse. DI anerkender, det går fremad, men mener stadig, der er rum for forbedring i mange kommuner.


Leder

Kommunerne viser samfundsansvar

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S