Momentum nr. 8/2012, 17. september
Momentum nr. 8/2012
Stort potentiale for mere frivilligt arbejde

45 procent af danskerne har udført frivilligt arbejde inden for de seneste 12 måneder, og potentialet er endnu større. 42 procent af de nuværende frivillige vil gerne gøre mere, og 55 procent af de ikke-frivillige er åbne for at komme i gang, viser ny Momentum-undersøgelse.


Kommunalt ansatte mænd er blevet vilde med barsel

De kommunalt ansatte mænd tager langt mere barsel i dag, end de gjorde i 2007. Det viser nye Momentum-tal. Kommunerne er den sektor, hvor udviklingen i mænds barselsorlov er steget mest i perioden. Den væsentligste forklaring er en øremærkning af barselsorlov til mænd i overenskomsten, mener eksperter.


Regeringen tøver med øremærket barselsorlov til mænd

Regeringen bebudede i regeringsgrundlaget, at den ville øremærke betalt barselsorlov til mænd for at fremme ligestillingen. Men siden er intet sket. Nu er Enhedslisten ved at tabe tålmodigheden og vil selv fremsætte et konkret forslag i Folketinget.


Flere og flere nyfødte indlægges med ernæringsproblemer

Nye tal viser en voldsom stigning i antallet af nyfødte, der indlægges mindre end en måned efter fødslen med ernæringsproblemer. Flere iagttagere peger på, at det hænger sammen med, at sygehusene sender nybagte mødre og deres babyer hjem tidligere og tidligere efter fødslen, og at rådgivningen til de vordende og nybagte forældre heller ikke fungerer godt nok.


"Man tager ikke nogen chancer med et nyfødt barn"

Ulla Astman, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg, mener ikke, der er nogen sammenhæng mellem en stigende andel af nyfødte, der indlægges med ernæringsproblemer, og at fødende sendes hurtigere og hurtigere hjem fra sygehusene efter fødslen.


Hver fjerde fortryder, at de ikke hang ved bøgerne

Mere end en fjerdedel af danskerne ønsker, at de havde taget en længere uddannelse, viser ny Momentum-undersøgelse. Flere eksperter peger på, at de unge i dag er mere opmærksomme på betydningen af en uddannelse.


Gentofte og Skejby tømmer sygehusene om fredagen

Generelt udskriver sygehusene flere patienter om fredagen end resten af ugens dage, men der er store forskelle fra det ene sygehus til det andet, viser en ny Momentum-undersøgelse. Uproblematisk, mener regionsudvalgsformand, mens KL-udvalgsformand Anny Winther mener, sygehusenes praksis sætter kommunerne under pres.


Leder

Vi skal bruge de frivillige mere aktivt

Momentum i PDF

Download Momentum i PDF-format her.


Momentum på Facebook

Du kan følge Momentum på facebook.

Klik her for at komme til Momentums side.


Vil du afmelde dette nyhedsbrev?
Så tryk her

Har du yderligere spørgsmål?
Kontakt netredaktionen@kl.dk
KL, Weidekampsgade 10, Postboks 3370, 2300 København S